Home Lifestyle Food Drie betaalbare, Oost-Vlaamse toprestaurants

Drie betaalbare, Oost-Vlaamse toprestaurants

Drie betaalbare, Oost-Vlaamse toprestaurants

Als je aan gastronomie  denkt in Oost-Vlaanderen, komt Het Hof Van Cleve als eerste naar boven. Maar de culinaire wereld in Oost-Vlaanderen herbergt nog vele pareltjes. Zoals deze 3 Michelinster restaurant, waar het menu heerlijk én betaalbaar is.  

De Verborgen Tuin

Gerecht van De Verborgen Tuin

Wil je in alle rust lunchen of dineren aan een goed prijsje, dan zit je goed in hartje Geraardsbergen. De Verborgen Tuin is een klein, gastronomisch restaurant dat streeft naar perfectie in zijn gerechten. Verwacht je aan een mix van de Vlaamse, Franse en Wereldkeuken waar er enkel met seizoensgebonden producten wordt gewerkt. Leuk weetje: de kok heeft een eigen kruidentuintje aan het restaurant. Verser kan niet!

Gasthuisstraat 35 / Lessensestraat 28, 9500 Grammont
Menu's vanaf 35 euro

Lijsterbes

Gerecht van Lijsterbes

De Lijsterbes verleidt je helemaal met zijn natuurproducten die op een creatieve manier bereid worden. Dit restaurant wil de drempel verlagen met zijn open bar én een open keuken. Een leuk concept is hun Wednesday Kitchen, waarbij je een menu kunt bestellen van 32 euro en socializen aan een keukentafel met de andere gasten.

Donklaan 155, 9290 Berlare
Menu's vanaf 46 euro, Kichen Wednesday menu's kosten vast 39 euro

Margaretha's

Gerecht van Margaretha's

Prachtige gevel, verrassend interieur en een heerlijke kaart. Dat vat het Michelinster restaurant Margaretha's samen. Sinds 2010 streeft dit restaurant naar betaalbare gastronomie om een bredere doelgroep te bereiken. De gerechten zijn gebaseerd op de Franse keuken met een moderne twist. Leuk om te weten: in hun seizoensgebonden menu's werken ze met ingrediënten van lokale kwekers

Markt 40, B-9700 Oudenaarde
Menu's vanaf 45 euro. 

Liever in West-Vlaanderen op restaurant? Dan moet je zeker één van deze adresjes in culinair West-Vlaanderen proberen.