Was één van jouw goede voornemens om gezonder te eten in 2019? Dan is dit recept voor jou. Bye bye, ongezonde koeken! Kies voor een échte healthy snack. Zoals dit healthy bosbessen-bananenbrood van Ellemieke Vermolen.

 

Wat heb je nodig?

  • 3 rijpe bananen
  • 100 g amandelmeel
  • 100 g kokos- of havermeel
  • 2 eieren
  • een handvol blauwe bessen
  • 30 g xylitol
  • 1 tl wijnsteenpoeder (of bakpoeder)
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el chiazaad (geweekt in wat water)
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout (bij voorkeur Himalayazout)
  • een handvol noten

 

In het Westen eten we te veel zout en te weinig kalium. Beide houden elkaar in evenwicht in het lichaam. Een hoge bloeddruk is te wijten aan te weinig kalium. Bananen zitten vol kalium en magnesium: dat laatste ontspant de zenuwen en je krijgt er energie van. De fosfor die erin zit, boost dan weer je spijsvertering.

Bereiding

  • Prak de bananen in een kom en roer er alle ingrediënten door.
  • Vet een cakevorm in met kokosvet en doe er het beslag in.
  • Bak de cake 40 min op 180°C.
  • Laat goed afkoelen en doe er eventueel nog wat verkruimelde noten over.

Interesse in meer recepten? Je vindt ze hier:

 

Tekst: Ellemieke Vermolen en Ann Van der Auwera, beeld: Wout Hendrickx