Home Lifestyle Food Een hele zomer buiten eten
Een hele zomer buiten eten

 

Inspiratie nodig voor zomerse gerechtjes? Of vind je het nu wel eens hoog tijd geworden om de terrastafel naar buiten te halen? Dan zal je blij zijn met de volgende titel. 
‘Buiten Eten’ verzamelt zomerse receptjes, buitentips, verrassende picknicktafels en fruitige cocktails in een vier hoofdstukken tellend culinair naslagwerk.

 

In ‘Eindelijk zomer’ vind je een mix aan zomerse gerechtjes voor elke gelegenheid, van een ‘basilicumsoepje met croutons en Parmezaanse kaas’ tot een ‘tomatentaart met aardbeien en mozzarella’.

In ‘Tuinfeesten’ staat het zomers buffet central met o.a. lekkere smeersels die op geroosterde sneetjes brood gesmeerd kunnen worden, zoals een ‘paprikacrème met tomaat’ of ‘zalmtartaar’.

In 'Picknick' verrast de auteur met tal van creatieve insteken voor, je raadt het al, een zomerse picknick. In dit hoofdstuk wordt de nadruk gelegd op makkelijke gerechten die ruim van tevoren bereid kunnen worden én die makkelijk te eten zijn zonder de nabijheid van een comfortabel gedekte tafel. Zoals ‘focaccia met olijven’, ‘muffins met perzik en amandelen’ en ‘bladerdeegjes met tonijn’.

‘Barbecueën’ tot slot, brengt een resem aan alternatieven voor de eeuwige rundssaté en de klassieke chipolata, vergezeld van ideetjes voor bijgerechten en smakelijke dipsauzen

Eender wat het KMI voorspelt, deze zomer straalt de zon alvast in jouw huis.

Verkoopsinformatie
'Buiten Eten', ISBN 978 90 6112 920 2, Karakter Uitgevers BV