Home Lifestyle Food Feeling in de prijzen
Feeling in de prijzen

Feest op de Feeling-redactie! Onze foodredacteur Evelien Rutten heeft maandag 19 oktober de Trofee Jan Van Hemeledonck gewonnen, de prijs voor beste culinaire reportage van 2015.

Evelien won met het artikel ‘Gods of Food’, dat ze eerder dit jaar voor Feeling schreef. In het artikel legt Evelien uit welke internationale chefs, ondernemers en foodies achter grote culinaire tendenzen zitten zoals bistronomie, de opkomst van bio, zelfpluk, fermenteren,… Het stuk "leest vlot weg, met geestig bedachte tussentitels en een rijk, complexloos taalgebruik", aldus de jury.

De Trofee Jan Van Hemeledonck werd vorig jaar in het leven geroepen door VTM-journalist Thomas Van Hemeledonck en zijn mama, om zijn vader, de overleden foodjournalist Jan Van Hemeledonck, te gedenken door jaarlijks een trofee uit te reiken aan de beste gastronomische journalistieke bijdrage van het jaar.

Evelien Rutten

Beeld: Hilde Collier 

Net als journalist Wim Swinnen van Culinaire Ambiance, die de dezelfde avond de prijs voor beste recensie won, ontving Evelien een exclusief ontworpen werk uit handen van kunstenaar Piet Stockmans. 

 

Klik hier om een fragment uit Evelien’s winnende artikel te lezen. 

 

Foodredacteur Evelien selecteert ook elke week voor feel.it de beste adresjes om heerlijk gastronomisch te genieten. Lees hier de feel.it van deze week.