Feestelijk voorgerecht: Hapje met kreeft

De feestdagen komen dichterbij, daarom verklappen je wij graag onze beste recepten om nu al je feestmenu helemaal op punt te stellen. Vandaag schotelen wij je een gemakkelijk en feestelijke voorgerecht voor: een heerlijke hapje met kreeft.

Ingrediënten voor 4 personen

  • het vlees van een kleine gekookte kreeft
  • 4 binnenste blaadjes van sla
  • 12 takjes kervel
  • 2 kwarteleitjes
  • 3 el mayonaise
  • 4 el fijngesneden bieslook
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 el wijnazijn

Zo maak je het:

  • Mix de mayonaise met de bieslook, de plantaardige olie en de wijnazijn.
  • Snij het kreeftenvlees in kleine stukjes. Serveer op de blaadjes sla.
  • Werk af met een half kwarteleitje en bieslookmayonaise.
  • Werk af met de takjes kervel.

Recept van Steve Jansen – traiteurjansen.be

Alleen het allerbeste

Dit gerecht is tot stand gekomen in samenwerking met CRU, de versmarkt van Colruyt-groep. De CRU-markten (in Overijse, Gent en Wijnegem) hebben een uniek concept: je vindt er groenten, fruit, brood, vis, vlees, kaas, dranken, bloemen… maar alleen van de allerbeste kwaliteit. Bovendien worden er geregeld inspiratiesessies en workshops gegeven: van wijn proeven over zelf droge worst maken tot kooklessen voor kinderen. Meer info via de website van Cru.

 

Op zoek naar meer lekkere recepten?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content