Home Lifestyle Food Fingerfood: Bruschetta met tuinbonen, verse munt en gedroogde serranoham

Fingerfood: Bruschetta met tuinbonen, verse munt en gedroogde serranoham

Fingerfood: Bruschetta met tuinbonen, verse munt en gedroogde serranoham

 

Een nieuw receptje uit het boek 'Fingerfood' om je vingers bij af te likken.
Vandaag op het menu: Bruschetta met tuinbonen, verse munt en gedroogde serranoham

De rest van deze fingerlicking receptjes vind je hier:
'Fingerfood en andere heerlijke minihapjes'
Dominique Wynter, ISBN 9789002252006, € 14,95
Een uitgave van Standaard Uitgeverij

 

Voorbereiding: 10 minuten
Rusttijd: 40 min
Kooktijd: 10 min
Moeilijkheid: *
Kostprijs: **

Voor 8 bruschetta’s:

  • 8 stukjes fijngesneden serranoham
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 g tuinbonen (vers of diepvries)
  • 1 el citroensap
  • 5 el goede olijfolie
  • 2 el ontpitte groene olijven
  • 2 el fijngehakte verse munt
  • 4 sneetjes brood van 3 cm dik
  • olijfolie
  • 8 blaadjes munt
  • versgemalen peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 100°C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Leg de ham op de bakplaat.
  4. Zet de ham 40 minuten in de oven.
  5. Pel de knoflook.
  6. Doe de tuinbonen met de knoflook in een kookpot.
  7. Zet ze net onder water, voeg 1 koffielepel zout toe en breng aan de kook. Kook ongeveer 8 minuten.
  8. Giet de tuinbonen af in een zeef. Laat afkoelen.
  9. Druk de zachte boontjes uit de peulen.
  10. Doe de boontjes in een blender met de knoflook, het citroensap en de olijfolie. Mix glad.
  11. Hak de olijven fijn.
  12. Roer de olijven en de munt onder de tuinbonenpuree. Breng op smaak met peper en zout.
  13. Snijd of steek 8 rondjes uit de sneetjes brood.
  14. Besprenkel ze met olijfolie.
  15. Rooster de sneetjes brood aan beide kanten.
  16. Besmeer de bruschetta’s gul met de tuinbonentapenade.
  17. Werk af met een blaadje munt en een sneetje gedroogde ham.

 

Klik hier voor het receptje van maandag
Klik hier voor het receptje van dinsdag