Geen zin om dat warme fornuis aan te steken? Deze zomersalade is in één-twee-drie klaar én een waar genot om op te eten. Snijden maar.

Ingrediënten

  • 1 leine watermeloen
  • 1 stengel selder
  • 2 lente-uien
  • 1/2 komkommer
  • 120 g kers- tomaten
  • 80 g kiwibessen
  • 120 g kerstomaten in verschillende kleuren
  • 100 g mizuna-sla (of een andere pittige slasoort, zoals mosterdblad of rucola)

Voor de dressing

  • 2 Sjalotten
  • sap van 2 limoenen
  • zeste van 1 sinaasappel
  • 50 ml zelfgemaakt watermeloensap
  • 1 tl honing
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 el sambal oelek
  • 2 el olijfolie
  • zeezout

Zo maak je het:

  • Snij met een meloenlepel kleine balletjes uit de watermeloen. Maak de rest van de meloen schoon. Doe die restjes in een blender. Mix het tot een meloensapje. Bewaar voor de vinaigrette.
  • Snij de selder en de lente-uitjes fijn. Snij de komkommer met een dunschiller in lange, dunne plakken. Halveer de kiwibessen en kerstomaten. Schik de meloenbolletjes, selder, lente-ui, komkommer, kiwibessen en kerstomaten in een mooie, ruime schaal.
  • Maak de dressing Snij de sjalotten fijn. Bestrooi met zout. Voeg alle andere ingrediënten toe.
  • Serveer de salade met wat takjes frisgewassen mizuna en deze pittige dressing.

Meer zomergerechten:

 

Recept: Ann Van Der Auwera – Foto: Wout Hendrickx