Voor deze restaurants in Parijs hoef je geen jaar op voorhand te reserveren of je bankrekening te halveren. Hier kom je graag terug.

6 x gastronomisch genieten op restaurant in Parijs

1. Jinchan Shokudo じんちゃん食堂: Japans op z’n best

Wie nét wat anders wil dan de klassieke ‘Franse’ keuken schuift aan bij Jinchan. Authentiek Japans? Daarvoor moet je hier zijn.

Wat kan je er vinden? Miso-soep, Kamo Rosu (eend à la japonaise), Oden (gestoofde groenten op z’n Japans), Yukinko (vegetarische sushi)… en een matcha chiffon cake om af te sluiten. Zowel voor lunch als diner.

Uniek omdat: Jinchan Shokudo noemt zichzelf een authentieke Izakaya, ofte: een informele Japanse bar die alcoholische dranken en snacks serveert. Toch vind je hier meer dan dat, want je smult er van menu’s (incl. aangepaste sakés, ingeschonken door hun übersympathieke saké-sommelier) en verrassende à la carte gerechtjes, al dan niet om te delen. Leuke extra: ze hebben een Japans toilet!

Rue du Faubourg Saint-Antoine 154, jinchan.fr

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

2. Comme Chez Maman: grootmoeders keuken op eigentijdse wijze

Wim Van Gorp heeft zijn eigen, bescheiden restaurant in Parijs, waar je grootmoeders keuken op een eigentijdse manier geserveerd krijgt. Lekker en niet duur!

Wat kan je er vinden? De Belgische gerechten van Comme Chez Maman zijn typisch traditioneel. Ze serveren er zowel verrukkelijke vis als delicieus vlees.

Uniek omdat: Wim Van Gorp is een van de meest getalenteerde Belgische chefs van zijn generatie. Waarom we hem niet kennen? Omdat hij door de groten der aarde uit België werd weggesnoept.

Rue des Moines 5, comme-chez-maman.com

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

3. Le Verre Volé: het favoriete restaurant van wijnliefhebbers in Parijs

Le Verre Volé is een restaurant waar Franse gerechten worden geserveerd met bijpasssende wijnen.

Wat kan je er vinden? In dit wijnrestaurant kom je voor de uitzonderlijk goede natuurlijke wijnen. Het interieur is bric-à-brac met kleine tafeltjes, maar toch schuiven foodies hier aan voor het menu du jour: heerlijke klassiekers met hoog comfortfoodgehalte, zoals jambon persillé, mosselen in wijnsaus of goujons met tartaar.

Uniek omdat: Dit is de place to be voor echte wijnliefhebbers. De obers zullen je helpen verschillende glazen wijn uit te kiezen die perfect passen bij elke gang die je gekozen hebt.

Rue de Lancry 67, leverrevole.fr

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Verre Volé (@verrevole)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

4. Bouillon Chartier: traditioneel eten in een historische brasserie in Parijs

In deze historische brasserie – een waar instituut van de smaak – ben je welkom met het hele gezin.

Wat kan je er vinden? Het adembenemende art-deco-interieur vormt het perfecte kader voor de klassiekers die hier op tafel komen. Je geniet van een terrine de campagne, escargots of confit de canard zonder bankroet te gaan.

Uniek omdat: Bouillon Chartier ontstond in 1896 vanuit een simpel concept: een lekkere maaltijd voor een redelijke prijs en goede bediening voor de gasten. 50 miljoen maaltijden en 4 eigenaars later is dit nog steeds hun visie.

Rue du Fauboug Montmartre 7, bouillon-chartier.com

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chartier (@bouillonchartier)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

5. Gare Au Gorille: geniale gerechtjes en verrukkelijke desserts

Het allermoeilijkse restaurant om binnen te geraken in Parijs, is Septime: de mysterieuze tempel van hedendaagse gastronomie. Gelukkig kun je ook naar het veel bescheidener Gare au Gorille, waar twee ex-koks van Septime hun eigen magie brengen.

Wat kan je er vinden? In deze bistro werken Marc Cordonnier en Louis Langevin enkel met de beste ingrediënten, die op eenvoudige, maar geniale wijze bereid worden. Kies bijvoorbeeld een stukje vis als voorgerecht, gegrilde kip als hoofdgerecht en ga zeker niet naar huis voor je genoten hebt van een uitmuntend dessert.

Uniek omdat: De passie van de twee koks kan je echt proeven in hun gerechten. Verder is er ook een zeer uitgebreide wijnkaart om uit te kiezen. Reserveren is noodzakelijk want iedereen wil hier geweest zijn.

Rue des Dames 68, gareaugorille.fr

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

6. Jones: kleine en grote gerechtjes om te delen

Jones is een café-restaurant zonder pretentie, maar met een ongelooflijk leuke vibe.

Wat kan je er vinden? In dit ruwe, gezellige decor zit je gegarandeerd tussen de locals. Je bestelt kleine of grote gerechtjes om te delen, ook al is delen bij nader inzien érg moeilijk. Alles is met enorm veel zorg en precisie klaargemaakt: van gegrilde kwartel, briochebrood met pulled pork tot verrukkelijke gekaramelliseerde uien.

Uniek omdat: Combineer je tapas met een heerlijk glaasje wijn want bij Jones kan je kiezen uit enkele exceptionele wijnen. Het personeel van Jones is zeer sympathiek en zal het menu samen met jou overlopen of je wat wijnkennis bijbrengen. Tip: reserveer een tafeltje want ze zijn felbegeerd.

Rue Godefroy Cavaignac 43, jonescaferestaurant.com

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer ontdekken in Parijs