Genieten: de bavarois van perziken en gedroogde abrikozen uit het gloednieuwe boek van Pascale Naessens: ‘Echt Eten’

Pascale doet het weer: met ‘Echt eten’, heeft ze alweer haar 13de! kookboek uit. “Variatie is alles en favoriete recepten kiezen, is moeilijk”, verklapt Pascale Naessens. Maar als ze er eentje moeten kiezen is het deze bavarois. “Het is lekker, het is mooi en het is pure romantiek. Eigenlijk alles wat een recept moet zijn. En je maakt het nog eens heel eenvoudig ook.”

Bavarois van perziken en gedroogde abrikozen

Werk: 20 minuten
Gaartijd: 10 minuten + 20 minuten in de koelkast

Dit heb je nodig:

  • Springvorm met een diameter van 16 cm
  • 3 perziken
  • 4 gedroogde abrikozen (die nog wat vochtig zijn)
  • 100 g mascarpone
  • 2 g agaragar (zie tip p. 188)

Voor de bodem:

  • 100 g pistachenoten
  • 5 dadels

Voor de afwerking:

  • rozenblaadjes (zie p. 11, 176)
  • grof gemalen pistachenoten

“Zelf taarten maken is heerlijk. Ik geniet vooral van het moment waarop ik mijn verrukkelijke creaties kan delen met huisgenoten of vrienden”

Zo maak je het:

  • Maal de pistachenoten samen met de dadels. Bekleed de bodem van de springvorm met bak- papier. Lepel het notenmengsel erop en duw goed aan. Zet in de koelkast.
    Snijd de perziken in kleine stukken (zie tip). Maal de gedroogde abrikozen fijn. Stoof ze samen met de perziken een vijftal minuten tot ze zacht zijn.
  • Meng de mascarpone met de agaragar en voeg toe aan de perziken. Breng het geheel aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken terwijl je goed roert.
  • Giet het mengsel in de springvorm en zet een twintigtal minuten in de koelkast.
  • Haal de bavarois uit de springvorm en werk af met de pistachenoten en de rozenblaadjes.

Extra tip van Pascale: perziken schillen

Het liefst schil ik fruit, groenten en kruiden niet, omdat juist in de schil en net daaronder vaak de concentraties aan vezels, vitaminen, mineralen en secundaire plantenstoffen zitten. Het is wel goed om de stukjes perzik klein te snijden, want grote stukken schil kunnen taai zijn en dat is niet fijn als je de bavarois eet. Kleine stukjes geven ook een leuke structuur.

Echt Eten van Pascale Naessens is nu verkrijgbaar. (Uitgeverij Lannoo – €25,99)

Meer artikels over Pascale Naessens:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content