Gepimpte klassieker: een heerlijk romig pompoensoepje

Nood aan vitamientjes? Feeling to the rescue want soep is niet alleen de ideale vuller, het geeft je ook elke dag de nodige portie groentjes! Perfect om in kleine porties mee naar je werk te nemen én lekker warm tijdens deze typische Belgische temperaturen.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • Kastanjepompoen (of een gewone van ons. 1 kg)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 l groentebouillon
  • 2 rode pepertjes (zonder pitjes)
  • 4 blaadjes salie
  • 4 eetlepels pompoenpitten
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Schil de pompoen, haal de pitten eruit en snij in stukken.
  • Verhit wat olijfolie in een grote pot en stoof de pompoen samen met de knoflook en één pepertje aan.
  • Voeg de bouillon toe en laat ongeveer 30 min. op een zacht vuurtje koken.
  • Mix alles tot een gladde soep en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Verwarm wat olijfolie in een steelpan en bak de salieblaadjes, het tweede rode pepertje (in ringetjes gesneden) en de pompoenpitten, tot de salieblaadjes krokant zijn en de pompoentjes poffen.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met een snuifje zout.
  • Schep de soep in kommen en decoreer met een blaadje salie, gepofte pompoenpitjes en ringetjes rode peper.

Tip: door extra pitten, zaden of kruiden toe te voegen, ziet een simpele soep er meteen een stuk interessanter uit, en het is nog gezond ook! Je kan ook een mooi kommetje op tafel zetten, zodat gasten zelf kunnen bijscheppen.

 

Op zoek naar meer heerlijke recepten?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content