Onze vaste culinair journalist Evelien Rutten plant vakanties in functie van restaurantbezoeken en was in een vorig leven waarschijnlijk een Italiaanse nonna met zestien hongerige zonen. Als iémand weet wat we in 2022 mogen verwachten op vlak van fine dining, is zij het dus wel.

Gastronomische trend nr. 1: Een verhaal van uitersten

Absence makes the heart grow fonder, luidt het cliché. Tijdens de lockdowns beseften we pas hoe verwend we altijd al waren. Iets gaan eten? Binnen tien minuten zat je ergens op een terras. Tafelen en genieten zit in onze Belgische genen. We zijn kritisch en verwachten niet minder dan absolute kwaliteit op ons bord. Toch is er een verandering zichtbaar in het gastronomisch landschap, waarbij de lockdowns misschien wel als katalysator hebben gefungeerd.

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

Openingsbeeld: Le Pristine.

Meer lezen over fine dining?