Gezellig bij je gasten: 3 aperitiefhapjes die je gemakkelijk op voorhand maakt

Je verwent je gasten graag met een lekker gerecht. Al wil je liever niet de hele tijd achter de kookpotten staan. Deze vijf apertiefhapjes uit ‘Het Borrelhapjes Bakboek’ maak je op voorhand, zo geniet je samen met je gasten van die heerlijke cocktail.

Gehaktballetjes met abrikoos-chipotle

Gehaktballetjes met abrikoos-chipotle

Gehaktballetjes met abrikoos-chipotle

Gehaktballetjes met abrikoos-chipotle

Met gehaktballetjes scoor je altijd! Wil je eens iets anders dan de klassieke tomatensaus? Probeer dan deze abrikoos-chipotle.

Dit heb je nodig (voor 18 stuks):

• 300 gram kipgehakt
• 1 ei
• 5-6 el paneermeel
• handje peterselie,
fijngesneden
• peper en zout
• 100 gram abrikozenjam
• 50 gram chipotlesaus

Zo maak je het:

  • Kneed gehakt, ei, paneermeel, peterselie, peper en zout goed door. Draai kleine balletjes van het mengsel.
  • Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom aan.
  • Voeg dan abrikozenjam en chipotlesaus toe en laat op een gemiddeld vuur pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn.

Gevulde eieren (met avocado)

Gevulde eieren (met avocado)

Gevulde eieren (met avocado)

Gevulde eieren (met avocado)

Geen Kerst zonder gevulde eieren.

Dit heb je nodig (voor 12 personen):

• 6 eieren, hardgekookt
• 1 avocado
• 2 el mayonaise
• 1 tl mosterd
• 1 el limoensap
• peper en zout
• chilipoeder

Zo maak je het:

  • Pel de eieren en halveer ze. Verwijder het eigeel en doe in een kom, de eiwitten leg je op een bord.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel de helften leeg. Meng mayonaise, mosterd, avocado, limoensap, peper en zout met de eigelen.
  • Vul een spuitzak met het mengsel en spuit toeven in de halve eieren. Decoreer met een klein snufje chilipoeder.

Dadels monchou-parmaham

Dadels monchou-parmaham

Dadels monchou-parmaham

Dadels monchou-parmaham

De zoete dadels en de zoute ham en kaas zijn een overheerlijke combinatie.

Dit heb je nodig (voor 10 stuks):

• 10 dadels
• 100 gram MonChou
• 2 plakjes parmaham
• krulpeterselieblaadjes

Zo maak je het:

  • Ontpit de dadels als dit nog niet gedaan is, snijd ze hiervoor in de lengte open.
  • Vul de dadels met ongeveer 1 theelepel MonChou.
  • Snijd de plakjes ham in vijf stukken, vouw er een soort waaiertje van. Decoreer de dadel met een stukje ham en krulpeterselieblaadje.

Blogster Laura is dol op bakken en koken. In Het Borrelhapjes Bakboek deelt ze tal van recepten om je gasten te verwennen met heerlijke aperitiefhapjes.

Meer tips voor de feestdagen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content