Graag wat minder koolhydraten op het menu, maar geen inspiratie? Dit receptje uit ‘Be Fit Be Awesome’ is in 10 minuten klaar, overheerlijk en ook je gasten zullen er dol op zijn.

Voorbereidingstijd: 2 min / BEREIDINGSTIJD: 10 MIN

Gebakken bloemkoolroosjes met groene pesto en rivierkreeftjes

Ingrediënten voor de bloemkoolroosjes

• 1 bloemkool
• 300 g rivierkreeftjes
• muskaatnoot en kurkuma

Ingrediënten voor de zelfgemaakte pesto

• 4 handjes verse basilicum
• 2 el pijnboompitten
• olijfolie
• 1 teentje look
• 50 g geraspte parmezaanse kaas

Zo maak je het

• Rooster de pijnboompitjes in een antiaanbakpan zonder vetstof.
• Blend de basilicum, pijnboompitjes, look en de parmezaanse kaas tot een smeuïge pesto. Is de pesto te droog, voeg dan nog wat olijfolie toe.
• Snijd de bloemkoolroosjes in schijven.
• Verwarm een scheut olijfolie in de antiaanbakpan.
• Bak de bloemkoolroosjes op een matig vuur. Kruid af met kurkuma en muskaatnoot.
• Dresseer de gebakken bloemkool op een bord. Serveer met de rivierkreeftjes en 2 el pesto.

TIP: Je kan de rivierkreeftjes ook vervangen door gepelde garnalen.

Say no to food waste

Wat te doen met de bloemkoolsteel? Gebruik de bloemkoolsteel in gelijk welke soep die je maakt. Hij zorgt voor extra binding van je soep en is bovendien een goede smaakmaker.

TIP: Maak een groter potje pesto door de ingrediënten te verdubbelen. Verse pesto is 5 dagen houdbaar in de koelkast. Zo kan je het ook gebruiken als topping op een
spinaziepizza (zie boek).

 

Image result for be fit be awesome uitgeverij

Dit recept komt uit ‘Be fit Be awesome’ van Laura Van Den Broeck.  Je vindt er meer dan 70 recepten, tips om geen voedsel meer te verspillen én een toegangscode voor het uniek work-outplatform met meer dan 20 work-outs voor het hele lichaam. Nu te koop voor € 22,50 (Uitgeverij Vrijdag)