Weinig tijd om gezond te koken? Geen excuus meer! In Fast Food geeft Sandra Bekkari maar liefst 80 recepten die je in een mum van tijd op tafel tovert. Goed nieuws: aan Feeling verklapt ze alvast enkele van haar favorieten. Vandaag: de powergranola voor een kickstart van de dag.

Dat we het druk hebben, is een feit. Dat bewijst ook ‘Fast Food’, want het boek staat na 7 dagen al op nummer 1 in de boeken top-10. Het concept is net zo eenvoudig als de recepten: je krijgt tal van tips en uitleg over de SANA-methode. Daarnaast krijg je maar liefst 80 recepten die je gemiddeld in 30 minuten op tafel tovert. Extra voordeel: ze probeert de afwasberg te beperken. Halleluja!

Dat een gezonde granola niet mag ontbreken, is duidelijk. Want een goede, gezonde start van de dag, begint met een gezond ontbijt.

POWERGRANOLA MET GEPOFTE SPELT, GEMBER EN VANILLE

Dit heb je nodig:

  • 1 eiwit
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl vanille-extract
  • 100 g gepofte spelt (in de grotere supermarkt)
  • 50 g havervlokken
  • 3 handvol cashewnoten, grofgehakt
  • 3 el sesamzaadjes
  • 2 el chiazaadjes

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Meng het eiwit met de ahornsiroop, 1 el olijfolie, gember, vanille en een snufje zout.
  • Doe de gepofte spelt, havervlokken, cashewnoten, sesamen chiazaadjes op een bakplaat en meng met het eiwitmengsel.
  • Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Roer een paar keer om.

Fast Food – Sandra Bekkari – Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts

Meer artikels over Sandra Bekkari:

(Beelden: Wout Hendrickx/Karl Brunix)