Met een opa, vader en broer in de horeca, Sergio Herman als man en vier eigen kookboeken vormt lekker en gezond eten ook de rode draad in het leven van Ellemieke Vermolen. Zin in een snack maar wil je je niet schuldig voelen? Probeer dan zeker dit recept van Ellemieke uit.

Wat heb je nodig?

  • 1 blik/pot kikkererwten
  • 1 el kurkuma
  • 1 el komijn
  • snufje zout (bij voorkeur Himalayazout)
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl pikant paprikapoeder
  • 2 el kokos- of olijfolie

Bereiding

  • Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
  • Laat ze daarna verder drogen op een theedoek.
  • Meng ze met alle kruiden in een kom.
  • Voeg de olie toe.
  • Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster ca. 40 min in een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Schep om de 10 min even om.
  • Laat afkoelen.

Meer heerlijke recepten:

  Tekst: Ellemieke Vermolen en Ann Van der Auwera, beeld: Wout Hendrickx