Tussendoortje: de gezonde granola bars van Ellemieke Vermolen

Wil je op je voeding letten maar kan je al die verleidelijke snacks niet weerstaan? Good news. Dit recept van Ellemieke Vermolen zorgt voor een healthy snack waarbij je je niet schuldig moet voelen: gezonde granola bar. You better try it out!

Wat heb je nodig om gezonde granola bars te maken?

  • 75 g havermout
  • 250 g gemengde noten (niet geroosterd)
  • 6 grote dadels zonder pit
  • 2 el kokosolie
  • 2 el dadelsiroop of andere suikervervanger
  • 4 el boekweit
  • 150 g gedroogde veenbessen
  • snufje zout (bij voorkeur Himalayazout)
  • 75 g gemengde zaden (bv. pompoen, lijnzaad, zonnebloem)

Handig voor onderweg. Het perfecte tussendoortje!

Zo maak je gezonde granola bars

  • Rooster de havermout 15 min op een bakplaat in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Mix de noten fijn in een keukenmachine en doe er de dadels bij.
  • Verwarm de kokosolie in een pan en doe er de dadelsiroop door.
  • Meng dit door de noten, samen met de veenbessen, en doe er de boekweit door.
  • Kruid af met een snufje zout.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg het mengsel erop en rol uit. Dit doe je het best door er bakpapier over te leggen en er met een deegrol overheen te rollen.
  • Strooi de zaadjes erover.
  • Zet 30 à 40 min in de oven.
  • Laat goed afkoelen.
  • Snij in repen.

Meer healthy food vind je hier:

Tekst: Ellemieke Vermolen en Ann Van der Auwera, beeld: Wout Hendrickx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content