Het is mooi, lekker en bovendien gewoon een heel leuk alternatief op de doodgewone brooddoos. Vandaag maak je je salade gewoon in een glazen potje! Lunchen in de gezonde buitenlucht was nog nooit zo makkelijk.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • Parelgort 100 g
  • Geitenkaas 125 g
  • Spinazieblaadjes 250 g
  • Radicchio 1/2
  • Gegrilde artisjokken 1 bokaal
  • Gegrilde pijnboompitten 60 g
  • Granaatappel 1
  • Muntblaadjes een handvol

Bereidingswijze

Kook de parelgort gaar volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen. Haal de gegrilde artisjokken uit de bokaal en laat goed uitlekken. Was ondertussen de spinazie en haal de pitjes uit de granaatappel. Vul een bokaal met een laagje parelgort, een laagje granaatappelpitten, spinazie, artisjokken en geitenkaas. Leg er een laagje radicchio en nog een gegrilde artisjok bovenop en werk af met pijnboompitten en enkele blaadjes munt.

Smul ook van deze gezonde receptjes:

Door: Ann Van Der Auwera Foto: Wout Hendrickx