Op zwoele zomerdagen is niets verfrissender dan een waterijsje. Of je nu liever fruitig, fris of zoet hebt, er zijn honderden variaties mogelijk. En de ijsjes zijn niet alleen een lekkere verfrissing, ze zijn ook nog eens fun om te maken! Hieronder lijsten we onze 5 favoriete waterijs recepten op als inspiratie.

 

Fruitig: mango waterijsjes

voor 8 à 12 waterijsjes

  • 2 kopjes rijpe mango in blokjes
  • 1,5 kopje Griekse yoghurt
  • 1,5 kopje melk
  • 2 koffielepels suiker
  • snuifje kardemom
  • snuifje zout

Gooi alle ingrediënten in de blender en meng ze tot een smeuïge massa. Giet de gemixte mango vervolgens in de waterijsvormpjes en vries ze in gedurende een nacht. Om de waterijsjes uit de vorm te halen overgiet je ze best kort met warm water.

 

Fris: meloen en munt

Voor 6 waterijsjes

  • 1,5 kopje roze meloen (kanteloep) in blokjes
  • 1 koffielepel sinaasappelsap
  • 1,5 kopje witte meloen (galia) in blokjes
  • 1 koffielepel geconcentreerd limoensap
  • 2 blaadjes munt

Pureer de roze meloen en het sinaasappelsap in de blender. Verdeel de smeuiige massa over de waterijsvormpjes. Vul ze ongeveer tot in de helft. Plaats de ijsjes gedurende 30 minuten in de diepvries totdat ze net bevroren zijn. Pureer vervolgens de witte meloen, het limoensap en de munt. Giet deze massa over de ijsjes en zet ze gedurende drie uur in de vriezer. Daarna heb je lekkere, frisse en tweekleurige waterijsjes.

 

Cocktail: tequila en limoen

Voor 4 waterijsjes

  • ¾ kop suiker
  • ¾ kop vers limoensap
  • ½ kop water
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 eetlepels tequila
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur

Doe de suiker, het limoen-, citroen- en sinaasappelsap in een pannetje samen met het water. Laat koken tot de suiker is opgelost. Haal het dan van het vuur en laat afkoelen.Eens de mengeling is afgekoeld kan je hem blenden met de tequila, sinaasappellikeur en een partje limoen tot een gladde en zachte massa. Vul tenslotte de ijsvormpjes, plaats er een stokje in en laat ze een nacht in de diepvries staan. Smakelijk!

 

Zoet: bosbes, honing en yoghurt

Voor 10 waterijsjes

  • 2/3 kop water
  • 2/3 kop suiker
  • 1,5 kop bosbessen
  • 1 kop vetarme yoghurt
  • 5 theelepels honing
  • 4 theelepels vers citroensap

Breng het water en de suiker aan de kook in een pannetje. Goed roeren tot de suiker is opgelost. Laat de siroop ongeveer een uurtje afkoelen. Pureer de bosbessen tot een smeuïge massa. Verwijder vervolgens de zaadjes uit de puree door de massa te zeven. Meng twee kopjes van de puree samen met de afgekoelde siroop, de yoghurt, honing en het citroensap in de blender. Verdeel de mengeling vervolgens over de waterijsvormpjes en zet ze in de vriezer gedurende een nachtje.

 

Zuur: citroenijsjes

Voor 10 waterijsjes

  • 2 kopjes melk
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • ½ kop vers citroensap een beetje citroenpulp

Doe alle ingrediënten in een kom en meng ze met een klopper. Giet de mengeling in de waterijsvormpjes en zet ze in de vriezer voor tenminste 4 uur of gedurende een nacht. Om de waterijsjes uit de vorm te halen overgiet je ze kort met warm water.

 

Meer lekkere ijsjes: