Met een opa, vader en broer in het horecavak, Sergio Herman als man en vier eigen kookboeken vormt lekker eten ook de rode draad in het leven van Ellemieke Vermolen. Haar recepten zijn eenvoudig, gezond, maar bovendien ook heel lekker. Deze tussendoortjes zouden wij maar al te graag meenemen in onze brooddoos.

1. Courgettemuffin

Ben je ook zo dol op al dat zoet? Met het volgende recept kan je vanaf nu verantwoord zondigen! En wat het helemaal geweldig maakt is dat de courgettemuffin eenvoudig te bereiden is.

INGREDIËNTEN

  • 125 gram havermeel
  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 1l wijnsteenpoeder/ snufje zout
  • 3 eieren
  • 160 ml plantaardige melk
  • 100 gram kokosbloemsuiker
  • 1 (geraspte) kleine courgette

Tip van Ellemieke: ‘Je kunt de drie eieren vervangen door zes eetlepels appelmoes’

HOE MAAK JE HET?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Meng het meel met het wijnsteenpoeder, zout, de eieren, plantaardige melk en suiker tot een beslag
  • Meng als laatste de courgettesliertjes erdoor
  • Vet de muffinvormpjes in en doe het beslag ongeveer tot in de helft erin
  • Zet het 20 minuten in de oven
  • Laten afkoelen en smullen maar

2. Advocado rijstwafel

Ingrediënten

  • 1 rijpe advocado
  • 1 ontvelde tomaat
  • 1 el mayonaise
  • snufje zout en peper naar wens

Hoe maak je het?

Dit receptje van Ellemieke bewijst nog maar eens dat advocado snel, gemakkelijk en heel lekker is om te eten. Eerst snij je de advocado in stukjes en mix je deze met de rest in een keukenmachine tot een gladde massa. Je kan ook alles met een vork fijnprakken. In nog geen twee minuten is de advocadospread klaar voor op jouw rijstwafel te smeren.

 

Meer gezonde tips: