Tijdens de zomer eten we allemaal al eens graag een frisse salade. Geen inspiratie? Ellemieke Vermolen serveert nu een heerlijke thaise kipsalade, perfect om als gezonde lunch mee naar het werk te nemen.

 

Wat heb je nodig?

  • 500 g kipfilet
  • 200 g boekweitzaadjes
  • 4 sjalotjes
  • 4 lente-uitjes
  • 1 chilipeper
  • 1 Chinese kool
  • 1 el kurkuma
  • een handvol verse munt
  • een handvol verse koriander
  • kokos– of extra vergine olie
  • peper
  • zout

Voor de saus:

  • 1/3 chilipeper
  • het sap van 2 limoenen
  • 1 el kokosbloemsuiker of xylitol
  • 6 el vissaus
  • 2 el tamarisaus 

bereiding:

  • Snij de kip in stukjes en pocheer in kokend water.
  • Laat afkoelen.
  • Rooster de boekweit in een pan met wat olie.
  • Kruid naar smaak met peper, kurkuma en zout.
  • Haal de zaadjes uit de peper en hak de peper daarna fijn.
  • Snij de sjalotjes en uitjes ook fijn.
  • Stamp de boekweit fijn in een vijzel.
  • Meng de gemalen boekweit met de kip, ui en sjalot.
  • Meng de ingrediënten voor de saus.
  • Leg de kip op de Chinese koolbladeren, giet de saus erover en rol op.
  • Werk af met munt en koriander.

Meer recepten van Ellemieke: