Dit zijn dé vegan lanceringen van het moment. Want lekker eten of jezelf verzorgen wordt nog leuker wanneer je weet dat de planeet er alleen maar beter van wordt…

 

1. Icecream for breakfast

Alpro komt met 3 ijssmaken op plantaardige basis. Goed nieuws dus voor de vegans onder ons. Ook mensen met een lactose-allergie kunnen in beide handen wrijven, want het Alpro ijs is van nature lactosevrij en bevat 30% minder suikers dan gewoon ijs. Onze favoriet is het kokosnootijs. En het hazelnoot-chocolade ijs. En vanille natuurlijk…. My vegan milkshake brings all the boys to the yard. Want reken maar van yes: de smaken komen nog beter tot hun recht in een milkshake of een ontbijtkommetje met blauwe bessen en banaan.

Verkrijgbaar in alle Belgische supermarkten van Carrefour en Delhaize.

 

2. Namasté

Ook de beautywereld stapt mee in het vegan verhaal. Rituals introduceert: Rituales of Namaste, een cruelty-free en vegan friendly skincare-lijn die bovendien vrij is van parabenen en synthetische parfums. All natural dus. De Glow collectie is ontwikkeld om huidveroudering tegen te gaan. De huid straalt en fijne lijntjes worden minder zichtbaar. Ideaal voor vrouwen tussen de 30 en 45 jaar.

Pure Radiance Face Oil, €35,50, je koopt hem hier.

 

3. Verwen je haar

Geloof ons: je haar wordt er nog mooier van wanneer je kiest voor vegan producten die vrij zijn van wreedheden, sulfaten én parabenen. Het Zweedse Maria Nila ontwikkelde haarproducten die goed zijn voor de dieren en het milieu. De jongste lijn heet Head & Hair Heal: een shampoo, conditioner en masker dat ontstekingswerend gaat werken en op die manier haargroei stimuleert. Bye bye roos en hoofdhuidproblemen: zorgeloze zomer here you come.

Shampoo 350 ml en conditioner 350 ml, €27, masker 250 ml, €30, Maria Nila verkooppunten vind je via dux.be

Nog meer voor vegans vind je hier:

Tekst: Elspeth Jenkins