Je hebt zin in die lekkere guacamole of in gezonde avocado-aioli, maar je ontdekt dat de avocado’s die je kocht nog niet rijp zijn. Wat nu? Feeling tipt hoe je die avocado’s best laat rijpen.

1. Bewaar je avocado’s bij bananen

Bananen produceren etheen, een gas dat helpt bij het rijpingsproces van avocado’s. Steek je avocado’s en bananen samen in een zak. Zo worden ze sneller rijp. Je zou ongeveer een dag tot drie dagen moeten wachten. Best dagelijks even kijken zodat de avocado niet overrijp wordt.

2. Steek je avocado’s in bloem of rijst

Leg je avocado’s in een diepe kom en bedek hem met witte bloem of rijst. Avocado’s produceren – net als bananen – etheen. Door je avocado onder te dompelen in een bakje met rijst of bloem kan het gas nergens heen en wordt hij snelller zacht. Binnen een paar uur zou hij klaar zijn.

3. Gebruik de microgolfoven

Prik enkele gaatjes in de schil van de avocado en leg hem 30 seconden in de microgolfoven. Doe dit best als je guacamole maakt, want hij wordt er een beetje wak van.

4. Leg je avocado in de zon

Warme temperaturen zorgen dat avocado’s sneller rijp worden. Leg hem dus voor een raam waar de zon op schijnt.

5. Gebruik de oven

Wikkel je avocado’s in aluminiumfolie en leg ze tien minuten in de oven op 100 graden. Daarna even in de koelkast, en klaar is kees. Gebruik hem wel om guacamole te maken, voor een salade of op je boterham is je avocado niet meer geschikt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer over avocado’s: