Home Lifestyle Food Goud én brons voor culinair journalist Marc Declercq

Goud én brons voor culinair journalist Marc Declercq

Goud én brons voor culinair journalist Marc Declercq

De gerenommeerde foodjournalist Marc Declercq, die ook geregeld voor Feeling schrijft, behaalde een bijzonder mooi resultaat op de Gourmand World Cookbook Awards

Declercq won goud in de categorie gebak met het boek 'Patisserie met fruit' en ontving daarnaast ook een bronzen medaille voor het boek 'Shock-O-Latier' dat hij samen met chocolatier Dominique Persoone schreef.

Het boek 'Patisserie met fruit', dat zich nu één jaar lang 'het beste dessertenboek ter wereld' mag noemen, schreef Declercq voor patissier Kris Goegebeur, die verschillende fruitvariëteiten gebruikte in een reeks smakelijke taarten en desserts. Omdat niet elke fruitsoort bij om het even welk gebak past, kreeg banketbakker Goegebeur voor het samenbrengen van de ingrediënten hulp van wetenschapper en foodparingspecialist Bernard Lahousse.

De Gourmand World Cookbook Awards is een jaarlijkse prijsuitreiking voor de beste kookboeken wereldwijd. De Belgische gastronomie deed het dit jaar bijzonder goed en behaalde maar liefst zeven keer goud. Onder andere 'Puur Genieten' van Pascale Naessens en 'Le Domaine de la Romanée-Conti' van Gert Crum mochten ook op het podium plaatsnemen.

(IDP)