Home Lifestyle Food Happy Guacamole Day!
Happy Guacamole Day!

Vandaag is het Guacamole Day en dat laten wij niet onopgemerkt voorbij gaan. Guacamole is lekker in zijn pure vorm geserveerd met tortilla chips, maar kan je ook eindeloos combineren in andere gerechten. Je kan guacamole zelfs gebruiken als gezichtsmasker! Maar op een dag als deze prefereren we het toch op ons bord. Met deze tips en tricks maak jij de perfecte guacamole.

Avocado tips & tricks

 1. Kies jij in de supermarkt ook altijd voor de overrijpe avocado? Ga dan vanaf nu voor de avocado met een groene of donkergroene kleur. De bruine exemplaren kies je beter niet, deze zijn altijd overrijp. Thuis kan je dan het steeltje verwijderen en aan het kuiltje zien of hij goed is om op te eten. Heeft het kuiltje een groene kleur? Laat hem dan nog even rijpen. Een bruine kleur duidt op overrijpheid. Als er een helder geel kuiltje overblijft, is hij klaar om deze heerlijke guacamole te maken!
 2. Écht geen geduld om te wachten tot hij rijp is? Prik dan enkele gaatjes in de avocado en zet hem 30 seconden in de magnetron. Wat ook helpt is je avocado in een schaal met allerlei fruitsoorten leggen of je avocado in een zakje met een rijpe banaan te steken. Iets minder snel en drastisch dan de eerste methode en zo behoudt de avocado ook beter zijn smaak.
 3. Snij je avocado altijd in de lengte door. Zo verwijder je makkelijker de pit.
 4. Als je nog restjes avocado over hebt, besprenkel deze eerst met een beetje citroen- of limoensap. Verpak hem daarna luchtdicht met plastic folie en bewaar hem dan in de koelkast. Zo blijft de mooie groene kleur behouden en blijft hij langer vers.

Ziezo, met deze tips in het achterhoofd kunnen we aan de slag voor het maken van een lekkere guacamole dip!

Het recept voor de klassieke guacamole

Ingrediënten:

 • 3 avocado's
 • Het sap van 1 limoen
 • 1 theelepel zout
 • 80 gr fijngesnipperde ui
 • 3 eetlepels verse fijngesneden koriander
 • 2 tomaten, in kleine blokjes gesneden
 • 1 theelepel fijngesneden knoflook
 • 1 mespunt cayennepeper

Schil de avocado’s, verwijder de pit en prak ze met een vork. Voeg het limoensap en het zout toe en meng de ui, koriander, tomaat en knoflook erdoor. Voeg als laatste nog het mespuntje cayennepeper toe. Je kan de guacamole dip onmiddellijk serveren of de smaken nog een uurtje laten trekken in de koelkast. Buen apetito! 

 

Lees ook: