Chocolade, het ultieme tussendoortje, hard to resist… Maar guess what! Met dit recept van Ellemieke Vermolen hoef je jouw dagelijkse portie chocolade niet te missen én je hoeft je ook niet schuldig te voelen.

Wat heb je nodig?

  • 6 el cacaopoeder (zonder suiker)
  • 125 g palmsuiker of xylitol (of 3 el stevia)
  • 300 g amandelmeel
  • 1 tl vanille-extract
  • snufje zout (bij voorkeur Himalayazout)
  • 1 tl wijnsteenpoeder (bakpoeder)
  • 3 eieren
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 reep chocolade (70% cacao)
  • 50 g walnoten
  • 50 g pecannoten

 

Dit recept bevat geen suiker, lactose of gluten, maar toch hebben de brownies een heerlijk volle cacaosmaak

 

Bereiding

  • Doe het cacaopoeder, amandelmeel, de palmsuiker, vanille, het bakpoeder en zout in een kom en klop er de eieren en de kokosmelk door.
  • Meng tot een gladde massa.
  • Vet een lage rechthoekige ovenschaal of cakevorm in met kokosvet.
  • Doe het beslag erin en strooi er stukjes chocolade over.
  • Stop ook wat stukjes in het beslag.
  • Verkruimel de noten erover.
  • Bak 30 min in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen.

Meer heerlijke recepten vind je hier:

Tekst: Ellemieke Vermolen en Ann Van der Auwera, beeld: Wout Hendrickx