https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food Heerlijk, frisse lentesalade met rode biet en geitenkaas

Heerlijk, frisse lentesalade met rode biet en geitenkaas

Heerlijk, frisse lentesalade met rode biet en geitenkaas

De lente is in het land én op ons bord met deze heerlijke salade met risottokroketjes, rode biet, en geitenkaas. Smakelijk! 

Salade met risottokroketjes, rode biet en geitenkaas 

Voor de risottokroketjes

  • RODE UI 1, fijngesneden
  • KNOFLOOK 1 teen, geperst
  • BOTER een klontje
  • RODE BIET 100 g, geraspt
  • BALSAMICOAZIJN 2 eetlepels
  • RISOTTORIJST 1 kopje
  • RODE WIJN 60 ml
  • KIPPENBOUILLON 4 dl
  • PARMEZAAN 40 g
  • ZACHTE GEITENKAAS 120 g
  • EI 1
  • PANEERMEEL 80 g

 

Fruit de ui en knoflook glazig in de helft van de boter. Voeg de geraspte biet en balsamico toe en stoof 8 minuten. Voeg de rijst toe en roer. Overgiet met de wijn en roer tot hij is opgenomen door de rijst. Voeg dan beetje bij beetje, al roerend, de bouillon toe. Na +/- 20 minuten is de rijst klaar. Haal van het vuur en meng de helft van de parmezaan en de rest van de boter erdoor. Laat afkoelen op een groot bord. Neem een beetje rijst in je hand en leg er een bolletje geitenkaas op. Rol verder op tot balletjes. Rol alle balletjes door het geklutste ei en vervolgens door het mengsel van paneermeel en de rest van de parmezaan. Frituur goudbruin in olie van 180°C.

Voor de salade

  • BLOEDSINAASAPPELS 4
  • MOZZARELLA DI BUFALA 1 grote bol
  • JONGE BIETEN een bussel, voorgekookt
  • VENKELZAAD 1 theelepel
  • ZOUT
  • CHILIPEPER
  • OLIJFOLIE 3 eetlepels
  • RADICCHIO 1/3 in stukken
  • GEMENGDE SLA 1 zakje
  • SHERRYAZIJN 1 theelepel

 

Rooster de venkelzaadjes met een beetje zout en stamp dan grof in een vijzel. Scheur de mozzarella in stukken, bestrooi met het venkelzaad en 1 el olijfolie. Laat 1 uur marineren. Schil de sinaasappels en snij in plakjes. Schil de bieten en snij in kwartjes. Meng de olie met een beetje zout, chilipeper en de sherryazijn. Meng de salade met de radicchio en de vinaigrette. Verdeel de salade over een schaal en leg er de mozzarella, de bietjes en de sinaasappels op. Leg er net voor het serveren de hete risottoballetjes bij.

 

Op zoek naar nog meer lekkere, lentegerechten? Check dan hier onze beste brunchrecepten.

 

Lees ook: 

3 lekkere én verrassende recepten met asperges

Met deze truc kan een ei pocheren niet mislukken