September, dat is: terug aan het werk, terug naar school en een rush om alles geregeld te krijgen. Nog snel boodschappen doen en iets op tafel toveren. Houd je het graag gezond, maar kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dan heb je geluk, want in ‘Wat eten we vanavond? 2’, vind je opnieuw heel wat tips en recepten om een lekkere, gezonde maaltijd op tafel te toveren. Wat dacht je van gezonde gehaktballen?

  • Voorbereidingstijd: 20 minuten (30 minuten extra als je de basisgroentesaus niet meer in voorraad hebt)
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Oventijd: 20 minuten

Dit heb je nodig voor vier personen:

  • 1 l basisgroentesaus (zie pagina 72)
  • 200 g verse spinazie
  • 400 g gehakt
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 250 g mozzarella (minibolletjes kunnen ook)
  • peper en zout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de verse spinaziebladen in kleinere stukken. (Neem een hele hoop bij elkaar op je snijplank en snijd er met een groot koksmes enkele keren in). Als de groentesaus klaar is (of opgewarmd), voeg je de spinazie erbij. Roer een paar keer om tot de spinazie
    geslonken is (een vijftal minuten).
  • Meng ondertussen het gehakt met de geraspte parmezaan en maak er balletjes van.
  • Bak de balletjes aan in de olijfolie tot elke kant goudbruin ziet (ongeveer 3 minuten per kant). Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn vanbinnen.
  • Giet de groentesaus in een ovenschotel. Leg de balletjes in de saus. Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze erbovenop.
  • Zet gedurende 20 minuten in de oven.

Extra tip: in plaats van mozarella kun je ook ricotta of geraspte mozarella gebruiken

Meer lekkere recepten:

Dit recept komt uit ‘Wat eten we vanavond? 2 Gezonde drukte’
220 p , €25, Hier te koop