Heerlijk herfstgerecht: kleurrijke bonensalade met verse geitenkaas en kerstomaten

Europees Parlementslid Hilde Vautmans lanceert ‘Boerentrots‘, een nieuw boek om lokale boeren te steunen. Het is een boek met straffe verhalen van onze Vlaamse boeren én enkele heerlijke recepten boordevol lokale ingrediënten. Waaronder deze lekkere bonensalade met geitenkaas en kerstomaten.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Kleurrijke bonensalade met verse geitenkaas en kerstomaten

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 400 g boterboontjes
  • 200 g groene boontjes
  • 2 takjes bonenkruid
  • 100 g veldsla
  • 12 kerstomaatjes (verschillende kleuren)
  • 200 g spekreepjes
  • 200 g geitenkaas
  • 4 bosuitjes, in dunne ringetjes

Voor de mosterdvinaigrette:

  • 2 el witte wijnazijn
  • 6 el olijfolie
  • 2 el mosterd
  • 2 el graanmosterd
  • 1 el  water
  • peper en zout

Zo maak je het:

  • Roer voor de vinaigrette wijnazijn, olijfolie, mosterd en water goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Bewaar tot net voor gebruik in de koelkast.
  • Kook de boontjes beetgaar in gezouten kokend water, giet af en spoel goed in koud water met ijsblokjes om hun kleur te behouden. Laat de afgekoelde boontjes goed uitlekken. Bak de spekjes in een warme pan in eigen vet krokant, haal het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de worteltjes van de veldsla, spoel de blaadjes en zwier ze droog. Verdeel de boontjes over een schaal. Pluk het bonenkruid en strooi over de boontjes. Meng tomaatjes, bosui en veldsla door de boontjes. Brokkel er de geitenkaas over, bestrooi met het gebakken spek en bedruppel met vinaigrette.

Tip: De spekjes kun je vervangen door ringetjes gebakken witte pens, stukjes gebakken halloumi, reepjes nieuwe maatjes, in 2 gesneden hardgekookte kwarteleitjes, vlokjes verse geitenkaas,... variatie te over. Als extraatje of om er een echte maaltijdsalade van te maken kun je er 4 gesneden koude gekookte krieltjes bij doen en fijngesnipperde kropsla.

‘Boerentrots’ zal gratis verspreid worden. Je kan het boek ook aanvragen via hilde@vautmans.eu

Meer lekkere recepten:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content