Heerlijk koken voor vrienden met Ellemieke Vermolen: stamppot met pastinaak en knolselder

Met Sergio Herman als man en vier eigen kookboeken is lekker eten ook de rode draad in het leven van Ellemieke Vermolen. Deze maand: makkelijke recepten voor wanneer er vrienden aanschuiven, zoals deze heerlijke stamppot met pastinaak & knolselder.

• Middelgrote knolselder 1
Pastinaken 2
• Wilde bospaddenstoelen 1 bakje
Knoflook 1 teentje
• Jonge spinazie 450 g
Amandelmelk scheutje
Roomboter (optioneel) 1 klontje
• Spaanse peperolijfolie 2 el
Peterselie 2 takjes
Peper en zout
Truffel (optioneel)

Schil de knolselder en pastinaak, snij in blokjes, kook beetgaar. Bak de bospaddenstoelen met de knoflook in wat olijfolie. Haal ze eruit en roerbak de spinazie in dezelfde pan. Pureer de knolselder en de pastinaak, roer er de spinazie doorheen en doe er de amandelmelk en het klontje boter bij. Kruid met peper en zout. Leg de bospaddenstoelen boven op de stamppot en schaaf er eventueel nog wat truffel over. Werk af met Spaanse peperolijfolie en peterselie.

Tip van Ellemieke

Paddenstoelen bevatten veel eiwitten en koolhydraten en zijn dus een goede vervanger
voor aardappelen, rijst of pasta. Er wordt bovendien beweerd dat ze een kankerwerende
werking hebben omdat ze het immuunsysteem stimuleren.”

 

Meer gezonde recepten vind je hier:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content