Met Sergio Herman als man en vier eigen kookboeken is lekker eten ook de rode draad in het leven van Ellemieke Vermolen. Deze maand: makkelijke recepten voor wanneer er vrienden aanschuiven, zoals deze heerlijke ovenschotel met kip.

Kipfilet 600 g
Knoflook 2 teentjes
• Kleine rode uien 2
Kerstomaten, gehalveerd 250 g
Tomaten, in stukjes 4
Paprika’s, geschild, in stukjes 2
Halfgedroogde tomaten + de olie 150 g
Sambal 2 tl
Mozzarella 1 bolletje
• Geraspte parmezaanse kaas
• Verse kruiden als peterselie, basilicum, rozemarijn en tijm

Snij de kipfilets in stukken, kruid ze goed met wat gedroogde kruiden naar smaak. Ik heb er gerookt paprikapoeder, cayennepeper en provençaalse kruiden over gestrooid. Leg ze in een grote ovenschaal. Snij de rode ui en knoflook fijn en voeg bij de kip. Doe er ook de stukjes tomaat en paprika bij en het doosje halfgedroogde tomaatjes. In plaats van olijfolie doe ik er de olie van de zongedroogde tomaatjes bij. Een beetje is voldoende, zodat de kip en tomaatjes net bedekt zijn. Kruid alles nog verder met gedroogde kruiden naar smaak. Om alles wat pittiger te maken, heb ik er nog 2 tl sambal bij gedaan. Meng alles goed. Ik doe dat met mijn handen: het werkt makkelijker dan met een lepel, want mijn schotel zit behoorlijk vol. Bovenop leg ik nu wat plakjes mozzarella en ik werk af met wat parmezaan. Steek ca. 40 min in een op 180°c voorverwarmde oven en serveer met de verse kruiden.

Meer gezonde recepten vind je hier: