Dankzij dit receptje zal je ‘s ochtends snel uit je bed springen. De zoete aardappelwafeltjes zorgen voor een ton aan energie en zijn bovendien gezond. Handig om te weten, je kan dit receptje zowel zoet als zout eten! De geur alleen al zal je doen zwijmelen.

Ingrediënten:

  • 200 g zoete aardappelen
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • 50 ml plantaardige olie
  • 150 g bloem
  • 50 g maïzena
  • 2 el bakpoeder
  • 1 tl zout

Zo maak je het:

  • Schil en kook de zoete aardappelen gaar, en pureer ze. Laat een beetje afkoelen, en doe er dan de melk, ei en olie bij.
  • Klop met een garde tot een smeuïg mengsel.
  • Doe in een andere kom de bloem, maïzena, bakpoeder en zout bij elkaar, en doe dit dan bij de puree van zoete aardappelen.
  • Bak hier wafels van met behulp van een ingevet wafelijzer (3 à 4 min.).TIP: deze wafeltjes smaken even lekker met zoet als met zout beleg. Wij serveerden ze met een frisse salade van spinazie, verse dragon, dille, koriander, bladpeterselie en enkele schijfjes roze pompelmoes. Maar ze zijn ook lekker met een stukje spek en wat esdoornsiroop.

Meer tips voor een gezond ontbijt: