Het mooie zomerweer is eindelijk hier, tijd dus om dit heerlijk zomergerecht op de tafel te toveren. Met dit dessert scoor je zonder fout.

Wat heb je nodig?

Mascarpone of ricotta een doosje
Honing 2 à 3 eetlepels
Gesmolten boter 100 g
Filodeeg 500 g
Poedersuiker
Kaneelpoeder
Een mengeling zomerfruit
Munt

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakplaat in. Bestrijk alle velletjes
filodeeg met boter (gebruik een kwastje). Leg de helft van de ingevette filodeegvellen
één voor één op elkaar en leg daarop de mascarpone of ricotta. Besprenkel met honing. Leg dan de rest van de filodeegvellen erbovenop. Zet 20 minuten in de oven.

Laat afkoelen en bestrooi dan met poedersuiker en kaneel. Verpak apart.
Snij het zomerfruit in stukken en verpak het apart. Leg het fruit op het laatste
moment op het taartje en garneer met enkele takjes munt.

Wil je nog meer lekkere recepten proberen? Check dan hier ons favoriete BBQ recept: pulled pork brioche sandwich. Hou je het liever iets gezonder? Check dan hier 4 heerlijke healthy zomerse recepten.