Heerlijk Scandinavisch: Kabeljauw met zeekraal, rode biet en kappertjes

Heb jij graag eens een stukje vis op de barbecue? Met dit heerlijke receptje zit je altijd goed!

 

Kabeljauw uit het hoge noorden met zeekraal, rode biet en kappertjes

Een stukje verse vis smaakt altijd. Voeg daar ook nog eens zeekraal aan toe en je weet niet wat je proeft. Zeekraal lijkt qua smaak en structuur op jonge spinaziestengels. Het ziet er niet alleen heel mooi uit, maar het past ook perfect bij kabeljauw van de BBQ.

Wat je nodig hebt: 
Voor 4 personen

  • 4 stukken kabeljauw op vel (ca. 200 g per stuk)
  • 4 voorgekookte rode bieten
  • 1/2 bosje dille (fijngehakt)
  • 1/2 bosje dragon (fijngehakt)
  • 1 rode ui (in fijne plakjes)
  • 6 el kappertjes
  • 50 g zeekraal
  • 2 citroenen

Zo maak je het: 

Snij de bieten in hapklare stukken. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster ze kort op de barbecue. Snij de rode ui in dunne plakjes. Maak een fris slaatje van de kappertjes, rode biet, rode ui en gehakte kruiden. Wrijf de stukken kabeljauw in met peper en zout. Blancheer de zeekraal kort.

Snijd de citroenen doormidden en bak ze samen met de kabeljauw – kort – op de barbecue. Bak de vis eerst aan de ene kant, daarna verder op de velkant tot de vis vanbuiten geschroeid is, maar net gaar vanbinnen. Leg op het einde ook de zeekraal kort mee op de BBQ. Dresseer de kabeljauw met de zeekraal en de citroen, en serveer er het slaatje van rode bietjes bij.

 

Nog meer lekkere recepten op de BBQ:

Tekst: An van der Auwera. Beeld: Wout Hendrickx. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content