Niets zo lekker en gezond als een heerlijk vers stukje vis. Met dit gerechtje scoor je altijd: Heilbot met een rösti van prei. Aan tafel!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 mini-paksoi
  • 500 g heilbotfilets
  • 1 stengel prei
  • 4 aardappelen
  • 1 rode biet
  • 4 el balsamico
  • peper en zout
  • 4 takjes dille
  • 1 tl maïszetmeel
  • 4 dl visbouillon
  • 1 blaadje laurier

Zo maak je het:

  • Schil de rode biet en snij in blokjes. Doe in een pan met de visbouillon, laurier en balsamico. Laat 20 min koken.
  • Haal door een zeef en vang het kookvocht op. Bind dit met het maïszetmeel. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met de fijngesneden dille en laat niet meer koken.
  • Snij de prei in heel fijne stukjes. Rasp de aardappelen en knijp het vocht er goed uit. Meng de prei en de aardappel en breng goed op smaak met peper en zout.
  • Duw het mengsel in vier ringen en bak er mooie ronde rösti van in flink wat boter. Doe dit op een middelmatig vuur, laat traag garen tot alles krokant is. Draai om en laat opnieuw verder garen.
  • Bak de stukken heilbotfilet in boter en breng op smaak met peper en zout. Bak de paksoi heel kort mee in de pan.
  • Serveer met de rösti.

Recept van Steve Jansen – traiteurjansen.be

ALLEEN HET ALLERBESTE

Dit gerecht is tot stand gekomen in samenwerking met CRU, de versmarkt van Colruyt-groep. De CRU-markten (in Overijse, Gent en Wijnegem) hebben een uniek concept: je vindt er groenten, fruit, brood, vis, vlees, kaas, dranken, bloemen… maar alleen van de allerbeste kwaliteit. Bovendien worden er geregeld inspiratiesessies
en workshops gegeven: van wijn proeven over zelf droge worst maken tot kooklessen voor kinderen. Meer info via de website van Cru.

Nog meer heerlijke recepten: