Probeer dit recept en geniet van zomers citroendessertje.

Wat heb je nodig? (4 pers)

  • 400 g amandelen
  • 400 g ontpitte dadels
  • 200 g geraspte kokos
  • 200 ml citroensap
  • 300 ml kokosroom
  • 75 ml rijstsiroop
  • 5 tl citroenzeste
  • 1 el agaragar
  • een snuifje kurkuma
  • enkele blaadjes munt
  • wat citroenzeste voor de afwerking 
  • bloemsuiker

Zo maak je het klaar:

  • Mix de amandelen, dadels en kokos in een keukenrobot tot een fijnkorrelig, plakkerig ‘deeg’. Druk dat in 4 taartvormpjes met een diameter van 8 cm en zet in de koelkast.
  • Maak ondertussen de vulling: verwarm het citroensap, de kokosroom, rijstsiroop, zeste en kurkuma in een pannetje. Zodra het mengsel warm is, voeg je de agaragar toe. Roer tot alles goed gemengd is.
  • Breng aan de kook. Laat 4 min op een laag vuur verder pruttelen. Laat de vulling dan afkoelen. Giet in de taartjesvormen. Laat opnieuw minstens 4 uur afkoelen in de koelkast.
  • Werk voor het serveren af met wat munt, bloemsuiker en citroenzeste.

Meer recepten:

Door Ann Van Der Auwera. Foto’s: Wout Hendrickx.