Home Lifestyle Food Hét culi-event: Champagnefeesten
Hét culi-event: Champagnefeesten

In de vallei van de Seine, in het zuiden van de Champagnestreek, kun je op 26 en 27 juli naar La Route du Champagne en fête. Gedurende twee dagen kun je in verschillende dorpen wijnkelders bezoeken en uiteraard ook vele soorten champagne proeven. De deelnemende dorpen zijn Polisot, Gyé-sur-Seine, Mussy-sur-Seine, Buxeuil, Plaines-Saint-Lange, Neuville-sur-Seine enCourteron. Er worden overal animaties en proeverijen georganiseerd. Voor € 15 kun je een 'paspoort' kopen waarmee je toegang krijgt tot alle evenementen.

La Route du Champagne en fête, 26-27/7

Ontdek de interessantste champagnehuizen in deze regio

Wijnkenner Bruno Vanspauwen selecteerde voor jou zijn 6 favoriete champagnehuizen in de Seine-vallei.

Familiale klasse

Drappier is een groot, familiaal domein (opgericht in 1808) waar ze mooie, expressieve champagnes maken. Ook al maakt men er tot 1,5 miljoen flessen per jaar, de kwaliteit blijft opmerkelijk constant.

In België o.a. te koop bij Octopus en Vinesse.

Drappier , 14 Rue des Vignes, 10200 Urville.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

800 kwekers, 1 champagne

Devaux was een familiemerk dat in 1987 werd overgedragen aan een coöperatieve. Nu leveren 800 verschillende kwekers hun druiven aan Devaux voor een bijzonder mooie champagne.

In België o.a. te koop bij Partybubbles.

Devaux , Union Auboise, Domaine de Villeneuve, 10110 Bar-Sur-Seine.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Schitterend biodynamisch

De familie Fleury is één van de voortrekkers van de biodynamische wijnbouw in de Champagnestreek. Ze willen de gezondheid van de wijnranken versterken zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen. Het resultaat is een schitterende champagne.

In België o.a. te koop bij Octopus.

Fleury , 43 Grande Rue, 10250 Courteron.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Loepzuivere sterren

Bij Jacques Lassaigne maakt men op traditionele wijze pure, loepzuivere champagnes met een minimale dosis sulfiet. Ze staan op de wijnkaarten van de beste restaurants ter wereld.

In België o.a. te koop bij Terrovin.

Jacques Lassaigne, 7 Chemin des Haies, 10300 Montgueux.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Verfijnd & complex

Bertrand en Hélène Gautherot van Vouette et Sorbée maken champagne zonder compromissen én zonder toegevoegde suikers. Hun champagnes zijn beendroog, zuiver, verfijnd en complex. Karaktervolle bubbels voor de echte liefhebber.

In België o.a. te koop bij Troca.

Vouette et Sorbée, 8 Rue de Vaux, 10110 Buxières-Sur-Arce.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

In de naam van grootmoeder

Dominique Moreau heeft haar champagne de naam van haar grootmoeder gegeven: Marie Courtin was een vrouw die verbonden was met de natuur en die haar kleindochter nog elke dag inspireert. Dat proef je in de natuurlijke, elegante, vrouwelijke champagnes.

In België o.a. te koop bij Les Tresors.

Marie Courtin, 78 Rue de Tonnerre, 10110 Polisot.

>>Ontdek hier een wegenkaartje