Hét kookboek: Glutenvrij koken en bakken

Eten zonder gluten deed je vroeger enkel en alleen bij een ernstige allergie. Vandaag is eten zonder gluten een levenswijze voor iedereen die wat gezonder wil leven. We laten het broodmandje ongeroerd, vervangen spaghetti door courgetteslierten en in de plaats van aardappelen eten we gewoon meer groenten. Maar wat als de inspiratie opraakt? In dit nieuwe kookboek staan 65 glutenvrije recepten. Veel zoet, zoals peer-amandelmuffins, cheesecake en rozijnenkoekjes. Maar hartige gerechten staan er ook in: Californische pizza, quiche met gerookte eendenborst en gekarameliseerde prei, lenterolletjes... Altijd origineel en overheerlijk.

Glutenvrij

Glutenvrij koken en bakken, Frederique Jules en Jennifer Lepoutre, Uitgeverij Manteau

>>Shop nu

Maak zelf een lekkere glutenvrije burger

Slaburger met kip & avocado

Voor 4 burgers

Hou 4 grote blaadjes van een radicchio of ijsbergsla apart. Meng 400 g kippengehakt met peper en zout, vorm er 4 burgers van en gril gaar. Snij een avocado in blokjes en meng met limoensap. Meng enkele eetlepels mayonaise met mosterd. Vul elk slablad met een burger, avocadoblokjes, rode uisnippers en de mosterddressing.

Tomatenburger met rundvlees en spek

Voor 4 burgers

Halveer 8 ronde tomaten en bestrijk het snijvlak steeds met olijfolie. Gril de snijkanten kort en zet apart. Meng 400 g rundergehakt met een scheutje ketchup, mosterd, peper en zout. Kneed er 4 burgers van en gril ze gaar. Bak 8 plakken dun spek. Beleg 4 tomaten met rucola, een burger, spek en een plakje smeltkaas. Dek af met de resterende tomaten.

Veggie portobelloburger

Voor 4 burgers

Bestrijk 8 grote portobello's (grote kastanjechampignons) met wat olijfolie en gril aan beide kanten gaar. Bak 4 veggieburgers naar keuze. Beleg 4 portobello's met koolrabi, ijsbergsla, veggieburger, een plakjes smeltkaas, tomaat, augurk, ketchup en mosterd. Dek af met de resterende tomaten.

Courgetteburger met lam & munt

Voor 6 miniburgers

Snij 2 courgettes in 12 dikke plakken, bestrijk met olijfolie en gril gaar. Meng 400 g lamsgehakt met peper, zout en fijngesneden muntblaadjes. Maak 6 kleine burgers en gril ze eveneens gaar. Meng een potje yoghurt met peper, zout, geperste knoflook, komijn- en korianderpoeder. Maak nu een mooi stapeltje van de courgette, de burgers, de saus en wat spinazieblaadjes.

Glutenvrij

Partner Content

Gesponsorde content