https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food Hét kookboek: The Green Kitchen Travels

Hét kookboek: The Green Kitchen Travels

Hét kookboek: The Green Kitchen Travels

Het Scandinavische koppel achter de populaire, vegetarische eetblog Green Kitchen Stories bracht een prachtig, inspirerend verslag uit van alle gerechten die ze leerden maken tijdens hun reizen over de hele wereld. Het koppel focust op gezond, vegetarisch en glutenvrij eten. De recepten zijn verrassend eenvoudig en variëren van Italiaanse polenta, Indiase curries, Mexicaanse chili, Griekse salade tot Marokkaanse dessertjes.

The Green Kitchen Travels , David Frenkiel & Luise Vindahl, Uitgeverij Gottmer/Becht, € 24,95.

4 exotische veggierecepten

The Green Kitchen Travels

Romige polenta met paddenstoelen en artisjok

Voor 4 personen

Bereid 150 g grove polenta zoals staat aangegeven op de verpakking. Roer er dan 2 el olijfolie door. Verhit in een andere pan eveneens 2 el olijfolie en bak hierin 2 geperste tenen knoflook en 250 g in kwarten gesneden paddenstoelen. Voeg dan 150 g gemarineerde, uitgelekte artisjokharten en 4 takjes tijm (alleen de blaadjes) toe. Schuif naar de zijkant van de pan en bak nu 8 plakjes geitenkaas aan beide kanten. Schep de polenta op 4 borden en werk af met de geitenkaas, de paddenstoelen en de artisjokken.

 

The Green Kitchen Travels

Salade met spruitjes en cranberry's

Voor 4 personen

Kook 200 g linzen 20 minuten. Laat afkoelen. Maak 500 g spruiten schoon en snij ze in dunne plakjes. Doe hetzelfde met 250 g boerenkool. Blancheer de spruitenplakjes 1 minuut en spoel ze dan meteen onder ijskoud water in een vergiet. Rooster 100 g pecannoten in een pan zonder vetstof goudbruin. Schil 2 sinaasappels en snij in partjes. Maak een dressing van 2 el mosterd, 2 el honing, 6 el olijfolie, het sap van 1 citroen en zeezout. Leg de fijngesneden boerenkool op een schaal en overgiet met de helft van de dressing. Meng goed. Voeg dan de spruiten, 75 g veenbessen, de noten, de sinaasappels en de rest van de dressing toe.

 

The Green Kitchen Travels

Chocolade-bonenchili met walnoten

Voor 4 personen

Fruit 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 tl komijnzaad, 1 verse chilipeper, 1 tl paprikapoeder en 1 tl oregano in een pan met 2 el olijfolie. Doe er dan blokjes van 1 rode en 1 gele paprika bij, 1 fijngesneden wortel, de maïs van 2 kolven en 2 fijngesneden stengels bleekselder bij. Voeg na enkele minuten bakken ook 150 g fijngehakte walnoten, 3 blikjes uitgelekte bonen, 2 blikjes pruimtomaten, 2,5 dl water, 2 tl zout en peper toe. Laat 20 minuten sudderen en voeg dan 60 g pure chocolade toe. Breng op smaak met peper en zout. Dien op met yoghurt, koriander en maïstortilla's.

 

The Green Kitchen Travels

Spiesjes met tempeh en paprika

Voor 4 personen

Maak eerst de saus. Doe 4 el pindakaas in een pannetje met 120 ml volle kokosmelk, het sap van 1 limoen, 1/2 tl komijnpoeder en 1/2 tl korianderpoeder. Verwarm al roerend op een laag vuurtje. Laat afkoelen. Snij 225 g tempeh in plakken. Meng in een schaaltje 2 el sojasaus, 2 el ahornsiroop en 1 tl geraspte gember. Leg de plakken tempeh 10 minuten in deze marinade. Schil een papaja, verwijder de pitten en snij in plakken. Rijg tempeh en papaja aan spiezen en grill of bak ze gaar. Bestrijk tijdens het bakken met het restant van de marinade. Serveer met de saus, sla, munt, koriander en limoen.