Home Lifestyle Food Hét restaurant: Bistro Vintage
Hét restaurant: Bistro Vintage

Thierry Theys (Nuance**) opende deze week zonder veel ruchtbaarheid Bistro Vintage in Kontich waar chef-kok Jacob Everaert aan het vuur zal staan. Een landelijk weggetje tussen koeien en velden brengt me bij de gerestaureerde boerderij. Op het zomerterras geniet je van het rustgevend, bucolisch uitzicht. Binnen is de stijlvolle inrichting tot in het kleinste detail verzorgd, helemaal naar de maatstaven van perfectionist Theys. 

'Bistro' wil in dit geval zeggen dat we op het bord geen kleine kunstwerkjes zien zoals bij Nuance, maar wat robuustere gerechten met een – vintage! – knipoog naar vroeger: o.a. gevulde kwartel, zeetong en dry-aged rundvlees. De getalenteerde sterrenchef gaat heel ver om de perfecte balans en diepgang op je bord te creëren. Casual, maar toch fingerlicking good. Het is de rit langs strobalen en overstekende runderen helemaal waard.

Bistro Vintage, Rijkerooistraat 14, 2550 Kontich

>>Reserveer nu
>>Ontdek hier een wegenkaartje

Bistro Vintage

Resto-nieuws uit andere regio's

West-Vlaanderen

De gerespecteerde, ambachtelijke slager Hendrik Dierendonck opende deze week pal naast zijn zaak in Nieuwpoort-Bad een pop-up (i.s.m. Ellis Gourmet Burger). Aan de lange picknicktafel kun je een Meatlover bestellen: een smeuïge hamburger van West-Vlaams rood rund.

Slagerij Dierendonck , Albert I-laan 106, 8260 Nieuwpoort. Nog open tot 23/8

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Oost-Vlaanderen

Wie tijdens de Gentse Feesten schoon genoeg heeft van hotdogs en frieten, kan altijd nog terecht op Dok Noord, waar de mensen van Kookstudio Eetavontuur hun Foodcourt opzetten. Hier kun je genieten van gezonde, Aziatische streetfood bomvol smaak.

Foodcourt@ ookstudio Eetavontuur, Dok-Noord, 9000 Gent.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Vlaams-Brabant

Thomas Locus van Bistro Margaux is de derde sterrenchef die een menu bedacht voor business class bij Brussels Airlines. Wie wil, kan op 1 augustus enkele gerechten uit het menu gaan proeven in het restaurant zelf.

Bistro Margaux , Dorpsplein 3, 1700 Sint-Martens-Bodegem.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Limburg

In het weekend van 2 augustus wordt voor de derde keer het Bierfestival Bier Anders georganiseerd in Tongeren. Op de Grote Markt kun je kennismaken met 30 kleinschalige, ambachtelijke brouwerijen en 100 bieren waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord.

Bierfestival Bier Anders, Grote Markt, 3700 Tongeren.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Brussel

Nieuw in de Europese wijk van Brussel: Osteria Agricola Toscana. Dit is een restaurant van het Toscaanse landbouwbedrijf Podere del Grillo, waar je zonder tussenkanalen kunt proeven van de authentieke, Toscaanse smaken.

Osteria Agricola Toscana, Livingstonelaan 20, 1000 Brussel.

>>Ontdek hier een wegenkaartje