Home Lifestyle Food Hét restaurant: Le Comptoir Des Galeries

Hét restaurant: Le Comptoir Des Galeries

Hét restaurant: Le Comptoir Des Galeries

We wandelen enkele meters voorbij de Brusselse Rue des Bouchers – dat schreeuwerige mijnenveld van tourist traps – en stappen binnen in de net geopende, elegante bar van restaurant Le Comptoir Des Galeries. We drinken een wijntje, eten een kroketje van varkenspoot en nemen dan plaats in het restaurant. Niemand minder dan Julien Burlat (Le Dôme*) stond in voor de samenstelling van de menukaart. 

Je kunt hier zowel avontuurlijk als klassiek eten: een entrecôte of kikkerbillen met zoethout, een gegrilde kwartel of worst van ganzenlever en varkenskop. Met z'n unieke locatie in de Koningsgalerij, onberispelijke bediening, heerlijke wijnen en fantastische ambiance is dit dé hotspot van het moment. Wie wil, kan overnachten in het – eveneens gloednieuwe – Hôtel Des Galeries.

Le Comptoir Des Galeries, Koningsgalerij 2, 1000 Brussel, Gesloten op zondag en maandag.

>>Reserveer nu

>>Ontdek hier een wegenkaartje

 

Ontdek meer resto-nieuws

Antwerpen

Feestzaal De Druif in Kasterlee werd in 2012 afgebroken en volledig heropgebouwd. Vorige week ging de nieuwe zaak terug open, in de vorm van een stijlvolle brasserie, mét Josper grill. Chef Chris Vilters (die het vak leerde bij Roger Souvereyns) staat in de keuken.

De Druif , Markt 11, 2460 Kasterlee.

Oost-Vlaanderen

Voor een gezonde lunch in Gent kun je terecht bij Seli's Noodlebar. Hier kun je proeven van kleine, authentieke Chinese gerechten. De noedels worden voor je ogen gemaakt en zijn dus ultravers. 

Seli's Noodlebar , Limburgstraat 28, 9000 Gent.

Vlaams-Brabant

In Hoeilaart, vlak bij het Zoniënwoud, opende onlangs de Bed & Breakfast Hippo-Droom. Sinds vorige week is er ook een brasserie aan verbonden: Hippo-Smaak. Het eten wordt hier -very trendy – geserveerd in weckpotjes.

Hippo-Smaak , Tumulidreef 7, 1560 Groenendaal.

West-Vlaanderen

In 't Groot Moerhof in Adinkerke wordt op 28 september het Eat2theBeat Festival georganiseerd door enkele foodies (o.a. Jelle Vanquaethem, slager bij Dierendonck, en sterrenchef Tim Boury). Voor 90 euro geniet je van 12 gangen en er is ook een afterparty.

't Groot Moerhof , Dadizelestraat 147, 8930 Menen.

Inschrijven via eat2thebeat@hotmail.com

Limburg

Insiders tip! In de multiculturele Vennestraat in Genk opende deze zomer een nieuw Grieks restaurant waar de hele buurt warm voor loopt: Pyrgos. Vis en vlees worden standaard op houtskool bereid, heerlijke geuren verzekerd dus.

Pyrgos , Vennestraat 253, 3600 Genk.