Home Lifestyle Food Hét restaurant: Va et Vient
Hét restaurant: Va et Vient

Matthias Speybroeck, tot voor kort chef in het Gentse restaurant de Vitrine, opende eindelijk zijn eigen restaurant: Va et Vient. Wij proefden de 3-gangenlunch (€ 35) met gebrande asperges, pancetta en groene lookmayonaise, gevolgd door een sublieme pladijs met spitskool. De brownie met appelijs en karnemelk was een heerlijke afsluiter.

Elk ingrediënt in Speybroeck's gerechten is perfect op zichtzelf, maar samen tillen ze het geheel nog een trapje hoger. De losse sfeer, vlotte bediening en moderne gerechten in Va et Vient geven Kortrijk een culinaire rock-‘n-roll touch.

Va et Vient, Handboogstraat 20, 8500 Kortrijk.

>>Reserveer nu

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Ruw & verfijnd

va et vient

Matthias Speybroeck leerde het vak in Oud Sluis en In de Wulf. Toen Kobe Desramaults in 2011 De Vitrine opende in Gent, werd Matthias daar aangesteld als chef. De nu 27-jarige chef besloot dat het stilaan tijd werd voor zijn eigen zaak en dat werd dus Va et Vient in Kortrijk. Met deze naam, 'Komen en Gaan', wil hij duidelijk maken dat het geen stijve bedoening is, maar dat er een losse, aangename sfeer heerst met een leuke wisselwerking tussen zaal en keuken. De slogan van het restaurant is trouwens 'rough & refined'.

 

 

 

 

 

Méér resto-nieuws

Antwerpen

Wout Bru breit een zwoel en zomers vervolg aan zijn pop-up restaurant op Linkeroever. Bij Glow worden authentieke Argentijnse grillades bereid in een buitenkeuken en aan tafel geserveerd in grote schotels. Bru krijgt hierbij de hulp van Sebastian Mazzola (sous-chef van El Bulli).

Glow , Kastanjedreef, 2050 Antwerpen.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Oost-Vlaanderen

Le Petit Botanique is het eerste 'stadslandbouwrestaurant'. Alles wat hier wordt geserveerd, werd in Gent gekweekt. Chef Joachim Haemers staat achter het fornuis. Het restaurant ligt nog tot 26 september op de DOK-terreinen en verhuist nadien naar het centrum van Gent.

DOK, splitsing Koopvaardijlaan/Afrikalaan, 9000 Gent.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Limburg

Het rondreizend restaurant van De Vrienden van de Smaak is deze zomer opnieuw op tournee met unieke diners in openlucht. In juni is Limburg aan de beurt en kun je aanschuiven bij Kasteel De Commanderie in St.-Pieters-Voeren. De prijs is € 159 all-in.

De Commanderie, Commanderiehof 1, Sint-Pieters-Voeren.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Brussel

Het rustieke theesalon Chez Montaigne in Elsene is helemaal verbouwd tot een hedendaags en stijlvol salon gourmand annex traiteur waar je nu ook delicatessen kunt kopen.

Chez Montaigne, Georges Brugmannplein 27, 1050 Elsene.

>>Ondek hier een wegenkaartje