Home Lifestyle Food Hét smulevent: Limburg Proeft
Hét smulevent: Limburg Proeft

Van vrijdag 6 juni tot pinkstermaandag 9 juni palmt het culinair openluchtfestival Limburg Proeft de terreinen van de Ethias Arena en Grenslandhallen in Hasselt in. De 2 ambassadeurs zijn society-journaliste Annemie Ramaekers en njam!-chef Peppe Giacomazza. Ze ontvangen er 30 sterrenchefs, klassevolle bistro’s en jonge keukentalenten die er hun gerechten in hapjesformaat serveren. Bij elk gerecht hoort een passend bier. Je kunt bovendien aardig wat lekkere prijzen winnen.

Limburg Proeft, 
Outdoor Ethias Arena, 
3500 Hasselt

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Onze favorieten op Limburg Proeft

Creatief met groenten

Giovanni Oosters van Smaaksalon is dé groentekok van Limburg. Hij zaait, kweekt en oogst zijn groenten en kruiden allemaal zelf, en verwerkt ze in goed uitgebalanceerde gerechten met frisse smaaktoetsen.

Smaaksalon,
 Maastrichterstraat 61
, 3500 Hasselt. 0490/56.62.99.

Jong talent

Jan Wouters van restaurant De 6 Zinnen ontpopt zich als één van dé jonge talenten van Limburg. Jan kookt heel toegankelijk, met karaktervolle producten, herkenbare ingrediënten en smaken.

De 6 Zinnen, Luikersteenweg 6, 3500 Hasselt. 011/33.47.34.

Sterrenkeuken

Danny Vanderhoven ging in de leer in de keuken van Limburgse chefs zoals Luc Bellings en Alex Clevers. Hij opende zijn eigen restaurant dat na 3 jaar een Michelinster kreeg. Zijn gerechten kenmerken zich door zuivere en gevarieerde smaken en een mooi evenwicht.

Danny Vanderhoven, Steenweg 280, 3621 Rekem. 089/24.05.26.

Puur natuur

Koen Verjans van Innesto werkt alleen met producten waarmee hij creatief kan omspringen en waarvan hij de natuurlijke smaken accentueert door ze zo puur mogelijk te verwerken. Kruiden, bloemen en wilde groenten zijn z'n favorieten.

Innesto, Grote Baan 9, 3530 Houthalen. 011/52.55.25.