Home Lifestyle Food Hét trendrecept: Ceviche
Hét trendrecept: Ceviche

Ceviche is een typisch Peruviaanse visbereiding. De vis wordt niet gekookt of gebakken, maar ‘gegaard’ in limoensap. Het is een heerlijk frisse bereiding met lekkere zuren en net daardoor is ceviche het perfecte voorgerecht. Niet te zwaar of opdringerig én het scherpt de honger aan.

Ontdek de lekkerste Ceviche-gereichten

Ga naar een betrouwbare vishandel en haal superverse vis (of vlees) in huis. Daarna kun je aan de slag met deze inspirerende ceviche-gerechten uit het kookboek Ceviche van Fiona Taïeb.

Ceviche, Fiona Taïeb, Uitgeverij Good Cook

 

Ceviche van gerookte schelvis

Kook 5 truffelaardappelen gaar in de schil. Laat afkoelen, pel en snij in blokjes. Verdeel over 4 borden. Leg hierop dunne plakjes gerookte schelvis en bestrooi met granaatappelpitten, rode uisnippers en fijngehakte bieslook. Besprenkel met het sap van 2 limoenen en 4 el olijfolie. Breng op smaak met peper.

 

Ceviche van sardines en vijgen

Fileer 8 sardines en verwijder de graatjes. Snij de filets in stukken van 2 cm en schik ze op 4 borden. Besprenkel met het sap van 1 citroen. Snij 1 gekonfijte citroen in plakjes en verdeel over de sardines. Snij vervolgens 4 vijgen in partjes en voeg ze toe. Werk af met granaatappelpitjes, fijngesneden bieslook, peper, zout en olijfolie.

 

Tiradito van rundvlees

Je kunt ook ceviche maken met vlees. Snij daarvoor 400 g runderfilet in heel dunne plakjes en verdeel over 4 borden. Besprenkel met sap van 4 limoenen en breng op smaak met chilipuree (eventueel kant-en-klaar), peper en zout. Snij 2 cm gember fijn en meng met 1 dl olijfolie. Roer goed en zeef. Giet over het vlees. Werk af met fijngesneden rode ui en koriander.

 

Ceviche van zalm met mango

Snij 1 grote zalmfilet in dunne plakjes en verdeel over 4 borden. Snij 1 rijpe mango in plakken en leg deze naast de zalm. Meng het sap van 1 sinaasappel met het sap van 1/2 pompelmoes en 1 limoen. Gier over de zalm en de mango. Werk af met preischeuten, sesamzaadjes, peper, zout en olijfolie.