How-to: 5 x verfrissende ijsjes met alcohol

Wauw, deze 5 boozy ijsjes zijn om van te smullen!! Ontdek hier hoe je ze helemaal zelf kan maken. Je familie en vrienden zullen helemaal versteld staan deze zomer, enjoy!

1. Mojito ijs

mojito

Dit heb je nodig

  • 2 kopjes volle melk
  • 1 kopje slagroom
  • 3/4 kopje kristalsuiker
  • 2 eetlepels lichte glucosestroop
  • Zeste van 4 limoenen
  • Maïzenamengsel (2 eetlepels maïzena & 2 eetlepels volle melk)
  • Een vol kopje grof gesneden muntblaadjes
  • 5 eetlepels limoensiroop (vers limoensap uit 2 limoenen & 4 eetlepels kristalsuiker)
  • 3 eetlepels kokosrum

Zo maak je het

Verhit de melk, slagroom, suiker, glucosestroop en limoenzeste. Zet, wanneer het kookpunt is bereikt, het vuur terug wat zachter. Voeg het maïzenamengsel toe. Laat het geheel terug 4 minuten koken. Haal de pan van het vuur en voeg de muntblaadjes toe. Doe deze mix in een hersluitbaar plastiek zakje en stop het in een ijsbad om af te koelen. Plaats het zakje een hele nacht in de koelkast. Haal het mengsel uit het zakje en voeg de limoensiroop en rum toe. Doe het geheel in je ijsmachine en zet het nog 4 uurtjes in de vriezer alvorens te serveren.

2. Frambozenijs met champagne

champagne ijs

Dit heb je nodig

  • 1 fles champagne of prosecco
  • 1 glas vanille-ijs of frozen yoghurt
  • Frambozensaus (framboosjes, kristalsuiker en vanille-extract)
  • Verse frambozen

Zo maak je het

Giet wat frambozensaus in een champagneglas. Voeg twee kleine bolletjes vanille-ijs toe en giet er extra saus over. Overgiet met champagne, verse framboosjes en nog een klein beetje frambozensaus! Yummie!

3. Blauwe bessen ijs met wodka

Blue berry

Dit heb je nodig

  • Een half kopje blauwe bessen
  • 100 ml Pearl Blueberry Vodka
  • 1 kopje bruiswater
  • Vanille-ijs

Zo maak je het

Blend de blauwe bessen, de wodka en het bruiswater zo'n 15 minuutjes. Schep 3 bolletjes vanille-ijs in je glas en giet de mix hierover. Werk af met blauwe besjes and enjoy!

4. Rode wijn ijs

rode wijn 

Dit heb je nodig

  • 1 fles rode wijn
  • 3/4 kopje bruine suiker
  • 2 kopjes lichte room
  • 1 vanillestokje
  • 4 eierdooiers
  • 1 kopje volle melk

Zo maak je het

Doe heel de inhoud van de fles rode wijn in een grote kookpot. Laat de rode wijn uitkoken totdat je één glas overhoudt. Laat afkoelen. Mix de bruine suiker samen met de room en melk in een sauspan. Doe de zaadjes en de huls van het vanillestokje bij het mengsel. Blijf roeren tot het mengsel net niet begint te koken. Doe terwijl je eierdooiers in je mixer. Neem de vanillehuls uit je mengsel en giet het langzaamaan in de mixer. Verhit het geheel opnieuw en roer de afgekookte rode wijn er doorheen. Laat het geheel afkoelen in de vriezer alvorens het in je ijsmachine te gieten.

5. Bananenijs met rum

banana

Dit heb je nodig

  • 3 eetlepels gezouten boter
  • 1/3 kopje bruine suiker
  • 1/2 eetlepel kaneel
  • 3 eetlepels (kokos)rum
  • 3 bananen
  • 2 eetlepels slagroom
  • Vanille-ijs

Zo maak je het

Smelt de boter en voeg de bruine suiker en kaneel toe. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost. Voeg de rum toe en laat 1 minuut koken. Voeg daarna de bananen en room toe en laat afkoelen. Giet het mengsel over je ijsje and you'll have yummie in your tummy!

Meer heerlijke zomerreceptjes:

Koud soepje van witte chocolade

De frozen yoghurt reep: zomers & gezond!

Pink cocktail hour: 2 verfrissende recepten

Partner Content

Gesponsorde content