Home Lifestyle Food How-to: salades in een glazen pot
How-to: salades in een glazen pot

Één van de actuele hypes in de food-wereld, zijn salades in een glazen pot. Dé oplossing voor een makkelijke, milieuvriendelijke, gezonde en toch heerlijke maaltijd voor onderweg. Wij geven je hier enkele how-to tips zodat je direct aan de slag kan.

Gezond, lekker én slim

Salade is ideaal voor de lunch, maar helaas niet altijd gemakkelijk te vervoeren. Een simpele oplossing hiervoor is de mason jar, een luchtdichte en met deksel afgesloten glazen pot. Superhandig, aangezien de glazen pot de smaak en versheid van je slaatje bewaart. Neem daar dan nog bij dat de pot herbruikbaar is, waardoor je ook nog eens rekening houdt met het milieu. Heerlijk om naar te kijken en nog lekkerder om op te eten. 

Gebruiksaanwijzing

Begin met de vinaigrette die je over de bodem van de pot verdeelt. Vervolgens mogen de zwaardere ingrediënten erin, zoals rijst, pasta, bloemkool, wortels en komkommers. Ten slotte voeg je de slabladeren toe, de fragielere groentjes en de kruiden. Goed schudden voor gebruik, zodat je vinaigrette gelijk verdeeld wordt. Klaar is jouw superoriginele en handige lunch!

Recepten ter inspiratie

Bovenstaand stappenplan kan je op een hoop receptjes toepassen, waaronder ook een quinoa salade. Je kan hier natuurlijk een eigen versie van maken, maar volgende ingrediënten zijn alvast een leidraad:

  • 30 gram quinoa
  • 90 gram wortel
  • 1 Granny Smith appel
  • 40 gram fetakaas 
  • 30 gram rozijnen
  • 30 gram gemengde noten
  • 1 takje munt
  • Citroensap om erover te sprenkelen 

Een ander lekker voorbeeld is de salade met kikkererwtjes, mintyoghurt, komkommer, walnoten en rozijnen. De opties zijn eindeloos, dus mixen en matchen is de kernboodschap. Want als je ons stappenplan volgt, zit je sowieso goed!

Voor meer over gezond eten, kun je terecht bij de basistips van Pascale Naessens over gezonde voeding of bij de 3 verrukkelijke veggierecepten van Gert De Mangeleer.
 

Lees ook:

4 vegetarische gerechten in een mum van tijd

3 heerlijke adresjes om eens te proberen

 

4 sensuele vegetarische gerechten