Wil je tijdens de feestdagen lekker thuis dineren, maar heb je geen tijd of zin om boodschappen te doen en een volledig menu from scratch in elkaar te steken? Kies dan voor een foodbox, waarbij alles wat je nodig hebt voor een geslaagd diner in één box zit. Wij zetten de leukste foodboxen voor dit eindejaar op een rij.

1. De meest uitgebreide: de Foodbox van chef Sofie Dumont

Voor één van de tofste, meest afgewerkte foodboxen van dit eindejaar moet je bij Sofie Dumont zijn. Het enige wat jij nog moet doen is opwarmen, dresseren en serveren. Op het menu staan feestelijke bladerdeeghapjes, een pastinaaksoepje met dukkah, gelakt spek met een velouté van witloof, een sappige rosbief met knolselderpuree en witloof, en een chocolade kerstbuche. Zoals we van Sofie gewend zijn, worden ook de kinderen niet vergeten: op het kindermenu staat o.a. tomatensoep met balletjes en sappige rosbief met pommes duchesses. Klinkt goed? Wees er dan snel bij! De kerstbox, die 24 december voor 16u aan huis wordt geleverd, kun je nog tot 16 december bestellen. De nieuwjaarsbox mag je 31 december voor 16u verwachten, en kan nog tot 23 december besteld worden. Supergemakkelijk, toch?

P.S.: Sofie organiseert ook nog een online seminar waarin ze een aantal kooktechnieken demonstreert en tips geeft om je eindejaarsdiner perfect voor te bereiden. Haar vriend en bekende ontwerper/stylist Jean-Paul Lespagnard geeft tips om je tafel makkelijk en stijlvol aan te kleden, en topsommelier Raf Van Pottelbergh legt uit welke dranken het beste bij het eindejaarsmenu passenen hoe je die serveert.

Meer info vind je hier.

2. In Feeling-stijl: bestel bij het restaurant van Feeling-foodstylist Ann Van der Auwera

Ga voor een kerst in Feeling-stijl en bestel bij september., het restaurants van Ann Van der Auwera, de vaste foodstylist van Feeling. Met de menu’s die zij en haar collega’s bedachten, heb je ongetwijfeld een geslaagde kerstavond. Je kan kiezen tussen een vegetarisch menu, en een menu op basis van vis, zeevruchten en wild. Bij het eerste hoort bijvoorbeeld een ‘Crostata radicchio sott’olio met schuim van pecorino’ (het water loopt ons al in de mond), bij het tweede een fazant en croûte met crème van gepofte knolselder, gestoofd witloof, confituur van rode ui en een krokant van violetaardappelen. Alle groenten komen recht van de velden van de boeren waarmee september. samenwerkt. Verser kan niet.

Meer info over reservaties en afhalen vind je hier.

3. Verrassend: Ga voor een Oosterse kerst met HAVEN

Zin in een culinair avontuur op kerstavond of kerstmis? Verras je gasten met een menu in Oosterse stijl dankzij de foodbox van HAVEN. Deze box bestaat uit een Oosterse amuse en vier voorgerechten uit de Chinese Szechuan keuken. De hoofdgerechten komen uit de Thaise keuken: kreeft in droge rode curry en op houtskool gegrilde Rib-eye isaan stijl. En er zit uiteraard ook een passend dessert bij!

Zin gekregen? Meer info vind je hier.

4. Ken je klassiekers: Kalkoenbox van The Butcher’s Store

Ten slotte kun je dankzij The Butcher’s Store ook voor een klassieke kerst gaan (inclusief kerstbûche van Roger Van Damme!). Er zijn twee soorten: een kalkoenbox voor 6 personen of een wildbox voor 4 personen. Uiteraard bevatten beide vlees van de beste kwaliteit. Bovendien is alles voorzien: van aperitief tot dessert. Zo begin je zonder zorgen aan de feestdagen.

Meer info vind je hier. 

Openingsbeeld: Wout Hendrickx bij september.

Meer inspiratie voor de feestdagen