Zin in vegetarisch, maar nood aan inspiratie? Wij doorploeterden de nieuwe kookboeken en ontdekten heel wat lekkers. Dit zijn 5 kookboeken boordevol vegetarische recepten.

Vaker vegetarisch? Enkele tips:

  • Groenten vormen de basis: volg de seizoenen en zet je groenten in de hoofdrol. Wat dacht je van kruidige bloemkool uit de oven?
  • Wees origineel: vervang het stukje vlees bij je aardappelen en groenten niet gewoon, maar probeer nieuwe dingen:
  • Wissel af: telkens dezelfde vegetarische burger wordt al snel saai, wees creatief met kikkererwten, peulvruchten, tofu of ander lekkers.
  • Geniet van je klassiekers: lekkere balletjes of een vol-au-vent, ook perfect zonder vlees!
  • Maak een weekplanning: nieuwe dingen proberen, vraagt vaak wat meer planning. Maak een menu voor een hele week en geniet van al dat lekkers.
  • Hou het gezond: beperk het aantal kant-en-klare vleesvervangers, maar geniet van die extra tijd in de keuken.

6 x kookboeken boordevol vegetarische recepten

Gezond zondigen en hartig genieten – Tartelies

Annelies Van Mol besloot om gezondheidsredenen haar voedingspatroon om te gooien. Ze experimenteerde in de keuken, startte een blog en deelt de lekkerste plantaardige recepten. Ondertussen startte ze haar eigen zaak én deelde ze nog meer recepten in dit boek.

Gezond zondigen en hartig genieten – Tartelies – € 25 – Van Halewyck 

Veggie wereldgerechten

Graag nieuwe dingen proberen? Van Latijns-Amerikaanse jambalaya met groenten tot gunmandu met kimchi of een curry van aubergines met chapati’s, met deze recepten reis je de wereld rond.

Veggie wereldgerechten – Stéphanie De Turckheim – €24,99 – Forte Culinair

Duurzaam lekker eten – Martin Kintrup

Hou je het graag duurzaam, dan wil je de recepten van Martin Kintrup proberen. Heerlijke vegetarische recepten boordevol groenten en extra tips om ook restjes van je fruit- of groentedelen te gebruiken.

Duurzaam lekker eten – Martin Kintrup – € 24,99 – Forte Uitgevers

Bazaar – Sabrina Ghayour

Sabrina bewijst ook in dit boek (het is haar vierde!) dat vegetarisch lekker en verzadigend is. Denk aan zoete aardappelfrietjes met kurkuma en spinazie of vegetarische dolme met freekeh, pijnboompitten en granaatappelmelasse. Genieten.

Bazaar – Sabrina Ghayour – € 25,99  – Good Cook

Groene burgers – Martin Nordin

Wie denkt aan burgers, denkt aan vlees. Maar deze burgers bewijzen dat je je vlees gemakkelijk vervangt door heerlijke alternatieven. Maak daar nog eens heerlijke bijgerechten bij en je hebt vegetarische comfortfood op z’n best.

Groene burgers – Martin Nordin – € 17,99 – Forte Culinair

Boordevol groenten – Tracy, Dana, Lori & Corky Pollan

De leden van familie Pollan hebben elk hun eigen visie op eten, toch hebben ze één ding gemeen: ze vinden dat groenten de hoofdrol moeten spelen. En dat vertaalt zich in lekkere, gezonde recepten boordevol groenten. Veel vegetarische recepten, maar hier en daar ook gerechten met vlees of vis.

Boordevol groenten –Tracy, Dana, Lori & Corky Pollan – € 29,99 – Kosmos Uitgevers

Meer vegetarische recepten: