Graag Italiaans op het menu? Probeer eens iets nieuws en ga voor veganistisch. Luna Trapani , de 23-jarige Italiaans-Vlaamse kok bewijst dat vegan en Italiaans heel goed samen gaan. In haar nieuwe boek Veganista deelt ze maar liefst 60 Italiaanse recepten die veganistisch zijn. En wij mogen er alvast 3 verklappen. Vandaag affogato al caramello oftewel bananenijs met koffiekaramel.

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

  • 4 bananen, uit de diepvries
  • koffiekaramel
  • 120 ml kokosmelk, uit blik
  • 120 ml sterke koffie
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • koffiebonen

Zo maak je het:

  • Doe de bananen in een hogesnelheidsblender en laat draaien totdat zich een ijsachtige substantie heeft gevormd. Schep deze in twee glazen dessertbakjes en zet deze in de
    vriezer, terwijl je de koffiekaramel maakt.
  • Doe de ingredienten voor de karamel in een steelpan en roer ze door elkaar. Zet de pan op hoog vuur en laat het mengsel onder zo nu en dan roeren koken en borrelen totdat het ingedikt is. Dat duurt ca. 10-15 min.
  • Haal de met het bananenijs gevulde bakjes uit de vriezer en giet de koffiekaramel eroverheen. Garneer met wat koffiebonen.

TIP
Garneer eventueel met wat geraspte vegan pure chocolade.

MEER ITALIAANSE RECEPTEN: