Geen kerst zonder cocktails, koffie en chocola voor chef-lifestyle Nathalie Balsing. Speciaal voor iedereen met een hart voor food en lifestyle zet ze dit eindejaar dan ook de leukste kerstcadeaus voor foodies op een rij!

8 x de leukste kerstcadeaus voor foodies

Voor niet- drinkers

De 25-jarige bio-ingenieur Charlotte Matthys ontwikkelde in haar woonkamer de alcoholvrije spirit Nona. Vandaag verkrijgbaar in 5 landen en al op de kaart van verschillende bars en restaurants.

Nona, € 29,90 voor een fles van 70 cl. Koop het hier

Voor fans van de oosterse keuken

Het beroemdste joodse restaurant van ons land, Hoffy’s, brengt nu een kookboek uit met rituele feestmaaltijden. Een echt hebbeding – én een van de origineelste kerstcadeaus voor foodies uit het pak.

Hoffy’s, uitg. Kannibaal, € 35,50. Koop het hier

 Voor de wijngeeks

Het Deense Holmegaard breidt zijn assortiment handgeblazen glazen uit met The Bowl: dankzij het uitzonderlijk grote oppervlak kunnen complexe, krachtige wijnen zich volop ontwikkelen in het glas.

Holmegaard, € 54,95 per glas. Koop ze hier

Anti- katertip

We proberen nog niet te denken aan Tournée Minérale en laten de champagne rijkelijk vloeien. De kater genezen we in stijl met een bloody mary, met het verrukkelijke Mary V tomatensap, gebotteld door Nick Bril (The Jane**) himself.

Mary V, € 20 voor een 6-pack. Koop ze hier of hier

Voor de coffee-lovers

Honderd manieren om koffie te zetten, maar de spectaculairste is de vacuüm-methode. De Cona-sifon van vroeger werd verwarmd met een spiritusbrander. Ik kocht onlangs dit toestel dat erop gebaseerd is en ben gecharmeerd door het artisanale proces dat hier helemaal automatisch verloopt. Very classy, zeker tijdens de feestdagen.

Artisan Sifon van KitchenAid, € 199. Koop hem hier

Voor de home bakers

Wij zijn al járen fan en watertanden nu al bij dit kerstkookboek van Donna Hay.

Donna Hay, Kerst, uitg. Het Spectrum, € 24,99. Koop het hier

Voor de healthy foodies

De Vegan Squares, Raw Cakes en Energy Balls van Nats zijn supergezond, zitten bomvol mineralen én misstaan niet op de feesttafel. Voor gasten die op dieet zijn…

De producten uit het Nats-gamma zijn te koop bij Delhaize. Koop ze hier

Voor de chocoholics

Chocoholics wachten elk jaar vol ongeduld op de nieuwe kerstcollectie van Marcolini, zoals de adventskalender (€ 49 voor 24 pralines). Wij zijn inmiddels al druk bezig met vakjes openen.

Marcolini, adventskalender, €49. Koop hem hier

 

Tekst: Nathalie Balsing. 

Meer feest-inspiratie en kerstcadeaus: