Keto moeilijk of ingewikkeld? Niet als we Julie Van den Kerchove mogen geloven. Zij deelt in haar nieuwe boek ‘Keto in 15 minuten’ recepten die je in een mum van tijd op tafel tovert. Wij mogen al enkele recepten delen. Vandaag: keto toast avocado op drie verschillende manieren.

“Deze keto ‘toast avocado’ met pompoenpitcrackers is heerlijk vol van smaak, lekker krokant en superhandig om mee te nemen als ontbijt on the go of snelle lunch. Ik combineer deze toast het liefst met twee zachtgekookte eitjes, wat sla of komkommer, goede olijfolie en een kom groentesoep. Een voedzame maaltijd voor drukke werkdagen!”

Lees ook: vermijd corona-kilo’s met het 15-dagenplan van Julie Van den Kerchove

Recept: keto toast avocado (op drie manieren)

Fase 1-2-3

Geschikt voor VEGAN/VEGETARISCH/FLEXITARIËR

PORTIE: 1 persoon

TIJD: Voorbereiding: 5 minuten

View this post on Instagram

Would you love to get started with keto & beat sugar cravings? (NL zie hieronder) 🇧🇪 There’s a new blog post up with a 3-step plan from my new book ‘Keto in 15 Minuten’ + 5 practical tips to help you quit sugar 💪 . I also talk about ‘food freedom’ and intuitive eating. Would love to hear your thoughts! Swipe for a teaser of the video 🤗 . . . Wil je graag ontdekken hoe je gemakkelijk kan starten met keto & minder suiker eten? Bekijk dan de video van vandaag op JuliesLifestyle.com/Blog 👍 . Het bevat een 3-stappenplan uit mijn nieuwe boek #ketoin15 + 5 praktische tips om snelle suikers & koolhydraten af te bouwen . Ik praat o.a. ook over ‘intuïtief eten’ en de beste ‘trage’ koolhydraten voor energie. Hopelijk mag het je inspireren 😊 Veel liefs x Julie

A post shared by Julie Van den Kerchove / Keto (@julieslifestyleofficial) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dit heb je nodig:

  • 2 pompoenpitcrackers (op 218 van het boek ontdek je hoe je die zelf maakt)
  • 1 rijpe avocado
  • limoensap
  • zwarte peper en zeezout

Versie 1: verse chilipeper

Versie 2: 1 zachtgekookt ei + handvol Romeinse sla + peterselie

Versie 3: 2 sneetjes (75 g) gerookte (wilde) zalm + handvol mesclun (jonge sla) + dille

Zo maak je het:

  1. Beleg de pompoenpitcrackers met avocado, geprakt of in schijfjes. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.
  2. Versie 1: werk af met fijne reepjes verse chilipeper, zonder zaad.
  3. Versie 2: werk af met een zachtgekookt eitje, peterselie en een handvol fijngesneden Romeinse sla.
  4. Versie 3: werk af met gerookte zalm, dille en een handvol mesclun.

JULIE’S TIPS & TRICKS

Let erop dat de gerookte zalm geen toegevoegde suikers bevat. In heel wat supermarkten vind je tegenwoordig al wilde zalm (al dan niet bio) die puur gerookt is met zout.

Voedingswaarde (versie 1 met chili)

  • Calorieën 436 Kcal
  • Netto koolhydraten 5 g
  • Eiwitten 9,9 g
  • Vetten 38,5 g

Voedingswaarde (versie 2 met ei)

  • Calorieën 508 Kcal
  • Netto koolhydraten 5,7 g
  • Eiwitten 15,7 g
  • Vetten 43,2 g

Voedingswaarde (versie 3 met gerookte zalm)

  • Calorieën 572 Kcal
  • Netto koolhydraten 5,4 g
  • Eiwitten 26,1 g
  • Vetten 46,5 g

 

Meer inspiratie? Dit recept komt uit ‘Keto in 15 Minuten’ door Julie Van den Kerchove, bij Lannoo. Verkrijgbaar bij de boekhandel en online (€26). Neem zeker ook een kijkje op haar instagrampagina.

 

 

 

Meer keto-recepten:

Beeld: Heikki Verdurme